Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Prośba o ocenę zestawu car audio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Dziś byłem w sklepie z car audio. Chcę rozbudować swój ubogi (tylko przód pasywny) system w A4 B6 sedan. Muzyki słucham przeróżnej z naciskiem bardziej na rockową i pop.

Sprzedawca polecił mi następujące produkty:

1. Wygłuszenie drzwi przednich - Silent Coat EXTRA 4mm (powiedział że na przód starczy jedno opakowanie czyli 6 mat po 375 na 265mm każda)

2. Głośniki Focal A1 16-stki

3. Wzmacniacz Hifonics TXi3400 - 4 kanałowy bo w przyszłości dołoże skrzynie do bagażnika.

4. Zestaw Kabli http://allegro.pl/renegade-hifonics-20mm2-ofc-zestaw-kablowy-wroclaw-i1306071777.html

Za całość wyjdzie około 1200 zł.

Oczywiście montaż wykonam sam. Prosiłbym o ocenę tej propozycji ewentualnie jakieś inne ewentualności.

Opublikowano

Jak na początek, bedzie ok.

Choć zamiast nowego hifona, w tej cenie zakupiłbym piec używany, ale wyższych lotów. Który zostałby na dłuższy czas.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki rysiuu za odpowiedź! Fachowa rada zawsze w cenie!

A faktycznie tylko te 6 mat na parę drzwi starczy??

Opublikowano

...

A faktycznie tylko te 6 mat na parę drzwi starczy??

Na podstawowe wytłumienie drzwi (blacha na której wisi głośnik + po trochu za głośnikiem) wystarczy.

Opublikowano
  • Autor

Super. Dzieki za info! pozdrawiam

Opublikowano

Tymi matami nawet jednych drzwi dobrze nie wygłuszysz

głośniki mogą być

wzmacniacz poszukaj tak jak kolega wcześniej napisał lepszą używkę

a jakie masz radio?

Opublikowano
  • Autor

Ja mam Rns-e.

czyli mat trzeba troszke wiecej. Sory za srkotowosc ale z tel pisze odpowiedz.

Opublikowano

Jak wytłumiać to porządnie :)

Tutaj masz fotki takiego lepszego wytłumienia: http://www.sklep.audiobas.pl/pl/p/Mata-GMS-04/2

Opublikowano
  • Autor

Dziś rozebhttp://www.a4-klub.pl/smf/index.php?action=post;topic=169428.0;num_replies=7rałem drzwi z przodu i z tyłu.

Okazuje się że jest jakieś pseudo wygłuszenie drzwi za pomocą takiej gąbki - widać na zdjęciu. Pytanie zostawiać to i jakoś dodatkowo obkładać, czy wywalić i od nowa wygłuszyć? A potem jeszcze na nowe wygłusznie dać te gąbkę? Proszę o pomoc.

p1010540f.jpg

A druga sprawa czy boczki od wewnątrz też wygłuszać?

Kolego AudioBas

Ile takich mat które sprzedajesz trzeba by wygłuszyć drzwi przednie lewe i prawe w b6?

Byłbym zainteresowany.

Opublikowano

Piankę wywalasz do kosza. Wytłumienie samej tapicerki zostaw sobie na potem. Jeśli dobrze i solidnie wykleisz blache, to dodatkowy materiał na boczki może dać minimalny efekt lub też nie będzie odczuwalny wcale.

Na parę drzwi (blacha zewnętrzna i wewnetrzna) potrzebujesz 4 maty STP Silver lub GMS-04.

Możesz też usztywnić kawałkami blachy Al większe otwory technologiczne.

P.S.

Maty też mam w ofercie :wink4:

Opublikowano

Potwierdzam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie. Też chciałem sobie wytłumić drzwi przednie i mam pytanie czy moge wytłumić to taką matą aluminiową z styropianem co się instaluje za grzejnikiem bo mam tego troche dużo a te maty z allegro jak trzeba trochę więcej to troche kosztują.

Opublikowano

Sprzedaj A4, kup tańsze auto...nie będzie kłopotu z gotówką na maty wyprodukowane w konkretnym celu.

Żeby bzdura nie poszła dalej mata alu-styro to mata termoizolacyjna i do rozwiązań stosowanych w CA się nie nadaje nawet jako półśrodek.

A tak całkiem na marginesie to na podstawowe wytłumienie drzwi potrzeba np. 2 maty GMS-04 (55zł szt) i to właśnie są niskobudżetowe materiały. Jeszcze kilka lat temu auta robilo się na dynamacie (300zł za door kit) i nikt nie beczał...

Opublikowano
  • Autor

Ja do wytłumienia użyłem STP silver. Na jedne drzwi zeszło mi 2,5 maty dużej. Więc 5 na parę starcza w zupełności. Jeszcze nie znam efektu bo dopiero dziś wzmacniacz kupiłem.

Pytanko w związku z podłączeniem masy do karoserii w bagażniku: jak to ugryźć? Wiercić dziurę czy są gdzieś miejsca gdzie można się podłączyć w miarę sprawnie? Jeśli wiercić to jakieś specjalne śruby do montażu?

Z góry dzięki za pomoc.