fireman tom Opublikowano 11 Listopada 2010 Opublikowano 11 Listopada 2010 Witam, czeka mnie wymiana skrzyni. Oczywiście obawiam się żeby nie trafić na jakiś szajs więc chciałbym zapytać czy są jakieś możliwości sprawdzenia wyjętej skrzyni biegów?
Dev Opublikowano 11 Listopada 2010 Opublikowano 11 Listopada 2010 wyjetej nie, chyba że jest zablokowana ale jak juz zamontujesz to tak popros sprzedajacego na udzielenie pisemnej gwarancji na czas rozruchu
fireman tom Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Opublikowano 11 Listopada 2010 Ok, dzięki wielkie za info. A orientujesz się jaka skrzynia (oznaczenie) oprócz DHL i DVS będzi pasowała do A4 1.9TDI z 1996r. Silniczek AHU 90KM. Wiem że pasują też ze 110KM ale raczej nie chcę bo są już inne przełożenia.
Dev Opublikowano 11 Listopada 2010 Opublikowano 11 Listopada 2010 przełozenia w samej skrzyni nie ale przełozenie przekładni głównej jest inne
fireman tom Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Opublikowano 11 Listopada 2010 Jestem laikiem w temacie więc nie bardzo rozumiem:( Mechanik powiedział mi że przełożenia są inne i autko będzie słabsze jak włoże skrzynię od 110KM
Dev Opublikowano 11 Listopada 2010 Opublikowano 11 Listopada 2010 auto bedzie sie słabiej rozpedzac ale bedzie szybsze, co w dieslu jest mniej odczuwalne jak w benzynie poniewaz przełozenie główne w nowej skrzyni jest np 2.79:1 a w starej 3.09:1 (przykładowe przełozenia)
fireman tom Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Opublikowano 11 Listopada 2010 Ok, dzięki wielkie za wyjaśnienie Mimo wszystko bardziej zależy mi żeby auto lepiej się zbierało niż szybciej jeździło więc szukam skrzynki do 90KM Pytanie tylko jakie jeszcze oprócz DVS i DHL pasują do takiego motoru.
Dev Opublikowano 11 Listopada 2010 Opublikowano 11 Listopada 2010 mozesz wrzucic od 110kM i zrobic wirusa i bedzie :good: :good: odnosnie oznaczenia skrzyń to Ci nie pomoge trzeba szukac w ETCE
Rekomendowane odpowiedzi