Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Logi do oceny + problem z odczuwalnym buczeniem - szczegóły inside

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie ... a czy można się dopatrzeć w konkretnej grupie, ewidentnych zmian powodujących buczenie? Na co kłaść nacisk przy robieniu logów?

Opublikowano

Mam pytanie ... a czy można się dopatrzeć w konkretnej grupie, ewidentnych zmian powodujących buczenie? Na co kłaść nacisk przy robieniu logów?

Bardzo dobre pytanie. Czy można to buczenie zobaczyć? Myślę, że to byłaby połowa sukcesu w rozwikłaniu tej zagadki.

Opublikowano
  • Autor

Jedynym objawem, jaki opisują użytkownicy, którzy zmuszeni byli wymienić wałek to buczenie powracających spalin we wlocie powietrza pasa przedniego przed filtrem. Słychać takie głuche buczenie: bu bu bu bu.

W VAGu? :mysli: To byłoby super, ale jest to część mechaniczna i w żaden sposób nie kontrolujemy pracy zaworów, czy też krzywek wałka...

Może, gdyby ktoś przeprowadził testy w jakimś stopniu wartość doładowania, czy też rozpędzania turbiny w początkowej fazie miałaby jakiś sens. Tu z kolei nie będziemy mieć pewności, bo może być winna sama turbina.

Opublikowano

Może to już OT ale zauważyłem, że mój AWX z 2001r. ma inną obudowę filtra powietrza niż AVF z 2002r. Tzn AVF-a ma wycięcia wewnątrz obudowy od strony nadkola i wypchane gąbką ..? Czy to może mieć jakiś wpływ? W końcu motory "prawie" takie same ... apropos w AVF-ie bbbuuu ni ma...

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

nie byłbym taki pewien czy to zalezy od wysokiego przebiegu.

ostatnio zakupiłem passata b6 2005 silnik 2.0TDI BMP z orginalnym przebiegiem 96tkm w niemczech od własciciela i sprzedawał poniewaz cos stało sie w silniku wygladało na przypalone zawory a okazało sie na wytarty wałek nie nadajacy sie do regeneracji tylko do wymiany i prawie wszystkie szklanki popękane.

założyłem wałek z głowicy 1.9tdi awx który pasuje nowe panewki i szklanki.

silnik pracuje jak nowy.

Także jeszcze troche to będą z plastyku te wałki zakładać.

no nic biznes musi się kręcić. :wink4:

czy ten 2.0 BMP ma DPF'a???

Opublikowano

nie posiada. ale nie jestem pewien :mysli:

Opublikowano

ok, dzięki