KYLOMC Opublikowano 11 Listopada 2010 Opublikowano 11 Listopada 2010 Mam od pewnego czasu problem z elektryka tzn gdy auto trochę dużej postoi (2dni-3) to po prostu sie rozładowuje i nie odpali .... ale o dziwo gdy podłącze prostownik to po 3 min ładowania auto odpali . Dziwne bo jak aku rozładowane to trzeba dłużej ładować. Co o tym myślicie ?
ALBINEK Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 Ile lat ma obecny akumulator , może już czas na niego .
puertoss Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 Kolega ma racje... trzeba by było sprawdzić czy się aku przypadkiem nie zasiarczył przez co zmniejsza sie jego pojemność......P.S. taka sugestia ( aku na górnym wieku jest czyste???? napięcie powierzchniowe prowadzące do ciągłego poboru prądu)
KYLOMC Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Opublikowano 19 Listopada 2010 elektrolitu jest w sam raz czyściutki jak łzza ale ile ma ten aku to niewiem [br]Dopisany: 12 Listopad 2010, 15:06_________________________________________________po przebadaniu akumulatora okazało się ze juz jest wyeksploatowany dosyć i co najważniejsze do mojego silnika zalecane jest 75Ah a ten ma 55Ah ;/ poprzedni właściciel chciał mi na złość zrobić kij mu w du...e[br]Dopisany: 19 Listopad 2010, 11:44_________________________________________________chyba ze sie myle??
ALBINEK Opublikowano 19 Listopada 2010 Opublikowano 19 Listopada 2010 Poprzedni właściciel chciał pewnie zaoszczędzić :gwizdanie:.Jak założysz nowy to daj znać czy jest już ok.
olek4505 Opublikowano 19 Listopada 2010 Opublikowano 19 Listopada 2010 hym ja mam taki sam problem tylko że aku jest ok bo od kiedy go kupiłem to tak się dzieje że 3 dni i nie odpali na włączonych światłach ładowanie ok co może pobierać tyle prądu ze aku siada
sołtys85 Opublikowano 19 Listopada 2010 Opublikowano 19 Listopada 2010 elektrolitu jest w sam raz czyściutki jak łzza ale ile ma ten aku to niewiem [br]Dopisany: 12 Listopad 2010, 15:06_________________________________________________po przebadaniu akumulatora okazało się ze juz jest wyeksploatowany dosyć i co najważniejsze do mojego silnika zalecane jest 75Ah a ten ma 55Ah ;/ poprzedni właściciel chciał mi na złość zrobić kij mu w du...e[br]Dopisany: 19 Listopad 2010, 11:44_________________________________________________chyba ze sie myle?? Poprzedni właściciel chciał dobrze bo w fabryce do tego auta wkładano 44Ah i 380A rozruchu. Silnik jest łatwy w odpaleniu wiec spoko praktycznie każdy aku da radę. Zobacz jak masz podpięte radio pewnie ono CI prąd pożera. Trzeba multimierzem zobaczyć co zjada prad może jakiś alarm lub lampk aw bagażniku. Bez mierzenia sie nie obejdzie.
ALBINEK Opublikowano 19 Listopada 2010 Opublikowano 19 Listopada 2010 Przecież napisał że po sprawdzeniu akumulatora okazało się że jest on do kitu
sołtys85 Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 Przecież napisał że po sprawdzeniu akumulatora okazało się że jest on do kitu Mi chodzi o to, że poprzedni własciciel chciał przoszczędzić i włożył za mały aku pojemnościowo a nie, że stary. Być moze nawet o tym nie wiedział jak jeździł codziennie.
puertoss Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 dla niektórych przy akumulatorach jest tak aby wielkość była taka sama :doh1: a pojemność czy moc rozruchowa to abstrakcja....
KYLOMC Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Opublikowano 20 Listopada 2010 Kupiłem dziś aku 70 Ah 600A i zobaczymy co bedzie po 3 dniach Dam znać jak cos
Rekomendowane odpowiedzi