Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Po dłuższym staniu ,rozładowuje się ... POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam od pewnego czasu problem z elektryka tzn gdy auto trochę dużej postoi (2dni-3) to po prostu sie rozładowuje i nie odpali ....

ale o dziwo gdy podłącze prostownik to po 3 min ładowania auto odpali . Dziwne bo jak aku rozładowane to trzeba dłużej ładować.

Co o tym myślicie ?

Opublikowano

Ile lat ma obecny akumulator , może już czas na niego .

Opublikowano

Kolega ma racje... trzeba by było sprawdzić czy się aku przypadkiem nie zasiarczył przez co zmniejsza sie jego pojemność......P.S. taka sugestia ( aku na górnym wieku jest czyste???? napięcie powierzchniowe prowadzące do ciągłego poboru prądu)

Opublikowano

elektrolitu jest w sam raz czyściutki jak łzza ale ile ma ten aku to niewiem [br]Dopisany: 12 Listopad 2010, 15:06_________________________________________________po przebadaniu akumulatora okazało się ze juz jest wyeksploatowany dosyć i co najważniejsze do mojego silnika zalecane jest 75Ah a ten ma 55Ah ;/ poprzedni właściciel chciał mi na złość zrobić :D kij mu w du...e[br]Dopisany: 19 Listopad 2010, 11:44_________________________________________________chyba ze sie myle??

Opublikowano

Poprzedni właściciel chciał pewnie zaoszczędzić :gwizdanie:.Jak założysz nowy to daj znać czy jest już ok.

Opublikowano

hym ja mam taki sam problem tylko że aku jest ok bo od kiedy go kupiłem to tak się dzieje że 3 dni i nie odpali na włączonych światłach ładowanie ok co może pobierać tyle prądu ze aku siada

Opublikowano

elektrolitu jest w sam raz czyściutki jak łzza ale ile ma ten aku to niewiem [br]Dopisany: 12 Listopad 2010, 15:06_________________________________________________po przebadaniu akumulatora okazało się ze juz jest wyeksploatowany dosyć i co najważniejsze do mojego silnika zalecane jest 75Ah a ten ma 55Ah ;/ poprzedni właściciel chciał mi na złość zrobić :D kij mu w du...e[br]Dopisany: 19 Listopad 2010, 11:44_________________________________________________chyba ze sie myle??

Poprzedni właściciel chciał dobrze bo w fabryce do tego auta wkładano 44Ah i 380A rozruchu. Silnik jest łatwy w odpaleniu wiec spoko praktycznie każdy aku da radę.

Zobacz jak masz podpięte radio pewnie ono CI prąd pożera.

Trzeba multimierzem zobaczyć co zjada prad może jakiś alarm lub lampk aw bagażniku. Bez mierzenia sie nie obejdzie.

Opublikowano

Przecież napisał że po sprawdzeniu akumulatora okazało się że jest on do kitu :thumbdown:

Opublikowano

Przecież napisał że po sprawdzeniu akumulatora okazało się że jest on do kitu :thumbdown:

Mi chodzi o to, że poprzedni własciciel chciał przoszczędzić i włożył za mały aku pojemnościowo a nie, że stary. Być moze nawet o tym nie wiedział jak jeździł codziennie.

Opublikowano

dla niektórych przy akumulatorach jest tak aby wielkość była taka sama :doh1: a pojemność czy moc rozruchowa to abstrakcja....

Opublikowano

Kupiłem dziś aku 70 Ah 600A i zobaczymy co bedzie po 3 dniach :D Dam znać jak cos ;)