stan-77- Opublikowano 14 Listopada 2010 Opublikowano 14 Listopada 2010 Witam Wszystkich Klubowiczów. Mam problem z drzwiami przednimi pasażera, uaktywniłem centralny zamek po przyjściu do samochodu otwarciu centralnym drzwi od pasażera sie nie otwierają nie otwiera sie tez szyba, gdy zamykam i otwieram z pilota we wszystkich drzwiach działa sterownik....oprócz drzwi które sie nie otwierają proszę pomóżcie co może być tego przyczyna....najgorsze jest to ze drzwi są zablokowane i nie da sie ich otworzyć i oczywiście nie da sie ciągnąc tapicerki bez jej uszkodzenia..... ....czy da sie jakoś otworzyć te drzwi elektronicznie podpinając pod VAG.... Bardzo proszę o pomoc.... Pozdrawiam Wszystkich
domjenick Opublikowano 14 Listopada 2010 Opublikowano 14 Listopada 2010 podepnij vaga i zobacz-jak są błędy-prawdopodobnie uszkodzeniu uległ jakiś przewód sterujący c.zamkiem-przerabiałem to,ale jeśli nie możesz otworzyć drzwi-bez djęcia tapicerki sie nie obejdzie,vagiem drzwi nie otworzysz
Lucek1973 Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 Podłączę się pod temat...u mnie ten sam problem...drzwi pasażera nie można nijak otworzyć...co robić?
fly07 Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 Na początek zrób tak jak pisze domjenick. Jeżeli VAG nic nie wykaże i masz takie objawy- brak możliwości otwarcia drzwi od wewn. i od zewn. i poza tym reszta OK, musisz się dostać do zamka od wewnątrz: 1. Zdemontuj listwę ozdobną drzwi - ciężko, ale da radę; ostrożnie przy przesuwaniu jej do przodu - mało miejsca między drzwiami a deską rozdz. 2. Odkręć cztery śruby po zdjęciu listwy 3. Najtrudniejsze: opuść szybę max w dół /etapami bo może zahaczyć o coś nieprzewidzianego/ a następnie chwyć mocno tapicerkę od strony opuszczonej szyby, przy słupku i ciągnij do siebie. Od góry trzyma ją tylko profil wchodzący w drzwi ok.1cm. Da radę odchylić tylko od środkowego słupka, od zawiasu nie bo trzyma całość deska rozdz. Tapicerkę możesz odciągnąć od góry na ok. 5cm i zaklinuj ją poprzez włożenie jakiegoś klocka i to wystarczy. 4. Do szczeliny włóż najlepiej lampkę samoch. /taką długa/, dobre oświetlenie jest tam niezbędne 5. Poruszaj klamką zewn. i namierz cięgno od niej - prawdopodobnie to lub od klamki wewn. wyszło z uchwytu. 6. Jak już namierzysz to miejsce, to drutem /np. takim do spawania/ wygiętym na końcu w haczyk zahaczasz i ciągniesz cięgno przy zamku do góry i zamek puszcza, drzwi otwarte. :> 7. Teraz możesz zdjąć już na luzie całą tapicerkę ale na początek /najłatwiej/ sprawdź połączenia między drzwiami a słupkiem - tam często trafia się obryw w wiązce. Pozdrawiam.
Lucek1973 Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Dzisiaj sprawdzałem i siłownik nie działa...
stan-77- Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam. Zawiozłem dziś samochód do mojego zaprzyjaźnionego elektronika drzwi otwarte ale powiem wam to masakra tapicerka do wymiany męczył sie z tym 3 godziny powiem wam nikomu tego nie życzę jak zobaczyłem moja tapicerkę aż mi sie płakać chciało jak komuś zablokują sie drzwi i są zamknięte niech wcześniej zaopatrzy sie w nowa tapicerkę bez polamania nie da sie jej ciągnąc gdy drzwi są zamknięte.A powód nie działania centralnego i szyby to przewód zasilajacy przełamał sie i lipa....U mnie problem jet teraz gorszy moja tapicerka to czarny boczek z wnętrzem w skórze Ecru i to dopiero lipa gdzie ja taka dostane.... :thumbdown: :(
domjenick Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 U mnie problem jet teraz gorszy moja tapicerka to czarny boczek z wnętrzem w skórze Ecru i to dopiero lipa gdzie ja taka dostane jeśli auto wyszło z czymś takim z fabryki-to po VINie Ci dopasują-koszta mogą być duże.... :gwizdanie:
stan-77- Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam. mam coś takiego ( w dziale części wkleiłem zdjęcie tej tapicerki )juz myślałem aby kupić czarna i jakoś podmienic ten środek...kolega ma warsztat tuningowy i profesjonalne narzędzia do grzania plastiku może cos pomoże bo tak jak napisałem jak to zobaczyłem płakać mi sie chciało
domjenick Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam. mam coś takiego ( w dziale części wkleiłem zdjęcie tej tapicerki )juz myślałem aby kupić czarna i jakoś podmienic ten środek...kolega ma warsztat tuningowy i profesjonalne narzędzia do grzania plastiku może cos pomoże bo tak jak napisałem jak to zobaczyłem płakać mi sie chciało no jeśli masz miejsce,sprzęt i kogoś potrafiącego to zrobić-próbuj
stan-77- Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Opublikowano 18 Listopada 2010 ....będzie trochę pracy ale może sie uda taki boczek w serwisie pewnie z 1500zł albo wiecej ale ja sie nie spróbuje nie bede wiedział że da sie zrobic... Dzieki domjenick pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi