Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Problem z podgrzewanymi ?? fotelami w B6 Avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej:)

Mam problem z podgrzewanymi fotelami. Mianowicie wydaje mi się, że nie grzeją. Oczywiście włącznik mam :) Sprawdziłem bezpiecznik (44) i okazało się, że go tam nie ma. Pomyślałem, że ktoś pewnie go wyciągnął i zapomniał kupić nowy. Ale co się okazało?? W środku w ogóle nie ma tych blaszek do trzymania bezpiecznika. Zobaczyłem więc jak fotele są podłączone:

d55c1b1d2a67f768.jpg

Czyli wychodzi na to, że chyba jest ok? Jeden kabel do regulacji podparcia lędźwiowego (takie jakby pompowanie), a drugi do grzania. Tak jest?? Więc co z bezpiecznikiem?

Proszę o pomoc

Opublikowano

skoro masz włączniki i podłączone, to może ktoś dokładał na orginalnych gratach i bezpiecznik zrobił w innym miejscu. posprawdzaj pozostałe, a może wogóle jest w innym miejscu.

Opublikowano
  • Autor

Ok czyli reasumując kable się zgadzają? Jeden z nich jest od grzania foteli, tak? Auto i tak idzie na drobne poprawki do mechanika to zlecę mu znalezienie tego bezpiecznika i zajęcie się tym ;p

Opublikowano

...chyba raczej nie masz grzanych stołków powinna byc tam zielona kostka :no:

w tej chwili pewnie masz regulacje lędzwi i podświetlenie stóp pod fotelem kierowcy

no chyba że ktoś w tej kostce podłączył grzanie w co wątpie

klimatronik zawsze można zmienić

Opublikowano

Grzane d*py mogły być dokładanei ktoś je podłączył zupełnie inaczej niż być powinny. Musisz dokładnie popatrzec jakie kabelki docierają do fotela. Jeśli się nie myleto powinny być 2x prąd i 2x masa w sumie 4 kabelki.

Opublikowano

kabeli są cztery ale dwa od zasilania mat grzewczych i dwa od czujnika.

Opublikowano

kabeli są cztery ale dwa od zasilania mat grzewczych i dwa od czujnika.

Bzdura. Od grzania jest zielona kostka, której w tym aucie nie ma. Jeżeli Kolega ma auto od niedawna, grzania wcześniej nie używa to może mieć tylko panel ze sterownikami grzania, który ktoś wcześniej wymienił.

Opublikowano

Grzane d*py mogły być dokładanei ktoś je podłączył zupełnie inaczej niż być powinny. Musisz dokładnie popatrzec jakie kabelki docierają do fotela. Jeśli się nie myleto powinny być 2x prąd i 2x masa w sumie 4 kabelki.

..skoro kolega pisze że ma lędzwie to już 2 kabelki a do grzania potrzebne 4 ,w kostce na fotce widać tylko 4 więc....

Opublikowano

możliwe że tak jest. Po włączeniu zapłonu powinieneś mieć prąd na jednym a jak załączysz podgrzewanie powinien być prąd 2.

Ja miałem z tym tematem niezły zgryz bo u mnie też ktoś grzańce dokładał i np. jedna mata była zależna od drugiej, prądy były pobrane z przełącznika świateł przeciwmgielnych i złączki kabli były tak badziewne że jak nie znikał prąd to masa he he

Wszystko od nowa polutowałem zaizolowałem termokurczami i zaczęły grzać.

Przypuszczam że będziesz się musiał pomęczyć trochę sam.[br]Dopisany: 14 Listopad 2010, 17:51_________________________________________________a ja mam wyciętą zieloną kostkę kolego

Opublikowano

...jeśli piszesz o B5 to tam zupełnie inna bajka

Opublikowano

a no chyba że tak