Tom-68- Opublikowano 16 Października 2007 Opublikowano 16 Października 2007 witam kolegów. proszę o pomoc po podpieciu vag-a mam takie błedy; 779 Czujnik temperatury zewnętrznej-G17 przerwa lub zwarcie do plusa - BŁĄD SPORADYCZNY 1274 Silnik sterujący klapy przepływu powietrza-V71 zablokowany lub brak napięcia - BŁĄD SPORADYCZNY 604 Potencjometr w V71-G113 przekroczona wartość adaptacji oczywiście panel klimy miga. zlokalizowałem silniczek, który jest pod kokpitem pasażera wczoraj chciałem go wyjąc , ale zonk. Od dołu tzn. po zdjęciu schowka, czy nawet wyjęciu wentylatora nadmuchu dojście jest tragos ;( na forum znalazłem to; http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,9609.0.html żeby nie było że nie szukałem. pytanie; czy ktoś wie jak ten silniczek wyjąć, czy tylko rozebranie kokpitu pozwoli na dojście do tego "smoka". przeraża mnie zdjecie calego kokpitu, wpracy bedą mieli zlewke ze pól bryki rozbieram [br]Dopisany: 16 Październik 2007, 12:02 _________________________________________________nikt nie miał takiego problemu? proszę chociaż o potwierdzenie czy dobrze kumam , czy herezje wypisuje. pozdrawiam
Gość spedyt Opublikowano 16 Października 2007 Opublikowano 16 Października 2007 Dobrze kumasz, sprawdziłeś jeszcze błędy na klimatroniku? Ten silnik jest trudno wyciągnąć, sporo ludzi ma z nim problem i nie naprawia. Mruganie panela klimy to oznaka zimnych lutów, opis jak to wyciągnąć jest w warsztacie, ja dziś wyciągałem i byłem u elektrotechnika, poprawił luty i jutro zakładam.
Tom-68- Opublikowano 16 Października 2007 Autor Opublikowano 16 Października 2007 Dzięki spedyt za odpowiedz. zimne luty już sprawdzałem , wyciągałem panel. znalazłem to własnie na forum, dlatego uważam te forum za profesjonalne. pozdrawiam. to mnie czeka kawał, roboty
czaki22 Opublikowano 3 Listopada 2007 Opublikowano 3 Listopada 2007 a kto ci powiedzial ze mruganie panela to oznaka zimnych lutów :):) tak klimatronik zglasza usterke i tyle
Gość spedyt Opublikowano 3 Listopada 2007 Opublikowano 3 Listopada 2007 a kto ci powiedzial ze mruganie panela to oznaka zimnych lutów ...tak klimatronik zglasza usterke i tyle Przecież zimne luty to usterka Przy okazji rozwiązałem problem z tym silniczkiem i wcale nie musiałem go wyciągać. Błędu 1274 jeszcze nie skasowałem. Rozwiązanie bardzo proste tutaj opis Urwany wężyk był przyczyną, po wklejeniu klapa chodzi bez zarzutów.
Tom-68- Opublikowano 4 Listopada 2007 Autor Opublikowano 4 Listopada 2007 Spedyt sprawdziłem u siebie. Ten weżyk u mnie jest cały i w moim przypadku wychodzi z kolektora ( bezpośrednio). Tak że nie wiem kiedy znajdę czas aby zdjąć kokpit. pozdrawiam.
Gość spedyt Opublikowano 4 Listopada 2007 Opublikowano 4 Listopada 2007 Problem z tym silniczkiem jest taki że nie przeszkadza on za bardzo w użytkowaniu, jeździłem ponad rok z niesprawnym. Spróbuj zdjąć schowek i ruszyć klapką, albo zakodować na nowo sterownik klimy.
Rekomendowane odpowiedzi