lasken Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 Witam Mam do Was ogromną prośbę. Proszę o pomoc w usunięciu problemu z którym borykam się od początku od kiedy kupiłem moje audi (czyli już ponad rok) a mianowicie: Przy naciśnięciu pedału gazu jest jedno mocne szarpnięcie oraz to samo się dzieje przy puszczeniu pedału gazu. W tym właśnie momencie czuje też szarpnięcie na lewarku zmiany biegów ( czuć pod ręką, a nawet widać, gdy patrzy się na lewarek ). Auto nie ma żadnych błędów pod Vagiem, oraz wszystkie logi dynamiczne, statyczne oraz basic settings są prawidłowe. Proszę o sugestie, za co się zabierać by wkońcu pozbyć się tego denerwującego problemu. Z góry serdecznie dziękuję. POZDRAWIAM Kamil
lasken Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Opublikowano 21 Listopada 2010 też tak myślałem że poduszki silnika. Jedna miałem oberwana to wymieniłem ale druga wydaje się być dobra. Myślałem bardziej o poduszkach skrzynii biegów. Jest jakaś możliwość żeby sprawdzić czy poduszki są sprawne czy nie?
malinek21 Opublikowano 25 Listopada 2010 Opublikowano 25 Listopada 2010 Mam b5 AFN to jest normalne zjawisko gdy auto ma juz troszke km przejechane robia sie luzy na układzie.Mam tak samo szarpie lewarkiem i tłeucze sie wtedy...Sprawdz poduszki...
ŁYSY44 Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 a czy zapalaniu i gaszeni auta jest też to odczuwalne ? prawdopodobnie poduchy
Rekomendowane odpowiedzi