Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sporty Extremalne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:bry:

Pomyślałem, że warto założyć temat odnośnie sportów extremalnych, uważam że to dość ciekawy temat, kto z was uprawia jakiś extremalny sport ? ( rzecz jasna prócz tego nocnego extremu :naughty: )

Macie może jakieś zdjęcia, filmy? :wink4:

Sam pochwale się, że jeździłem 3 lata na bmx'ie poczym zaprzestałem ze względu na brak czasu, a teraz powracam na dwa kółka tylko w tzw. Downhillu i Freeride, jestem aktualnie w kołowaniu kasy na dość drogi sprzęt.

Później poszukam jakiś zdjęć z wyczynów na 20" kołach to wrzuce, muszę coś wybrać z tych bardziej ogarniętych :naughty:.

Zapraszam do pucowania się kto i co robi w wolnym czasie :kox:

Pozdrawiam i licze na dobre filmy !! Zobaczymy kto tu tylko pierdzi w stołek!

Takie sobię pierwsze z brzegu

180* na jednej nodze :decayed:

image.jpg

a tu tzw. odwijka po zrobieniu 180* w powietrzu

eee.jpg

Tu kolejna odwijka już bardziej ustabilizowana :decayed:

image.jpg

A to moja była maszyna ->

ddd.jpg

Opublikowano

Kilka lat temu MTB - dirt, później BMX - dirt/street. Aktualnie nic ze względu na uszkodzone bark po poważnej glebie na hopie. W końcu mieszkam w Milanówku a jak wiadomo "Milanówek, miasto dirtów oraz krówek" :decayed:

Opublikowano

a ja tam lubię sobie od czasu do czasu wyskoczyć na snowboard.... :polew: :polew: :polew::naughty: :naughty: :naughty:

mogi360indy1.jpg

snieznikzd.jpg

fajo.jpgwall11.jpg

Opublikowano
  • Autor

elegancko :>

Opublikowano

z extremów to tylko sex bez zabezpieczeń :kox:

Opublikowano

Ja swego czasu do lat 20tu jezdziłem w MTB streecie :wink4: fajna zajawka była, próbowałem cos tam w trialu, ale przyszedł czas na auto :naughty:

Ogólnie jeśli rower miał słuzyć nie tylko do jeżdzenia to było to bardzo drogie hobby :gwizdanie:

Mój sprzecik

dscn8649.jpg

Ogólnie co do rowerów to jest wątek juz :naughty:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=7128.0

Opublikowano
  • Autor

Drogi, ale dający sporo wrażeń, już miałem połamaną rękę a potem obojczyk :gwizdanie:

Fajny trek, ale do streetu mtb stanowczo mówie NIE. Ten rowerek by się spełnił w dircie znakomicie :>

Też mam teraz dylemat nad kolejnym rowerkiem, zastanawiam się co do freeride, aczkolwiek tu w Płocku nie ma zbyt gdzie robić takich zjazdów czy skoków. Jedynie skarpa ale tam niewiele jest... A kupić rower warty mojej audiczki po to żeby 2-3x w roku w góry jechać pozjezdżać to kiepski pomysł. Może spowrotem wróce na 20calowe kółeczka :cool1:

[br]Dopisany: 22 Listopad 2010, 13:53_________________________________________________A co do tematu to nie ma on na celu samych rowerów, tylko wszelkich extremalnych sportów :)

z extremów to tylko sex bez zabezpieczeń

Mówiłem prócz tego sportu bo to oczywisty sport :cool1: :gwizdanie:

Opublikowano

Drogi, ale dający sporo wrażeń, już miałem połamaną rękę a potem obojczyk :gwizdanie:

Fajny trek, ale do streetu mtb stanowczo mówie NIE. Ten rowerek by się spełnił w dircie znakomicie :>

Też mam teraz dylemat nad kolejnym rowerkiem, zastanawiam się co do freeride, aczkolwiek tu w Płocku nie ma zbyt gdzie robić takich zjazdów czy skoków. Jedynie skarpa ale tam niewiele jest... A kupić rower warty mojej audiczki po to żeby 2-3x w roku w góry jechać pozjezdżać to kiepski pomysł. Może spowrotem wróce na 20calowe kółeczka :cool1:

Ja juz w sumie jeżdze wycieczkowo bardziej :naughty: taki lansik na murek da rade jeszcze wskoczyc czy tam jakieś 1/8 czy 3/6 tak by zdołowac kogoś :kox: ale to juz nie to, forma nie ta co wczesniej, wazne że techniki sie nie zapomina :naughty: nie dokąłdam juz do roweru, nawet czasem mam mysli czy nie kupić jakiegos typowego MTB albo choćby tramy, i złozyć drugi bo częsci mam sporo ze starego mtb 20"

A co do tej ramy treka miała zajebistą geometrie, dosć długa górna rama, manuale dobrze sie robiło :naughty: noi jak ja kupowałem zachwalali na forach że jest "niezniszczalna" połamałem po 3 latach katowania, obecnie jest pospawana :decayed:

ogólnie rowerek sobie sam złozyłem bez przerzutek na sztywnych ośkach :good: nie miało co sie psuć w tym rowerze

Opublikowano
  • Autor

Fajny sport, tylko np. u mnie w mieście gdzies jest ponad 140tys ludzi, nie ma ani jednego skateparku.. Są za to 4 galerie handlowe :wallbash: :wallbash:... wszyscy streeciarze muszą czekać aż chodniki wyschną np. i jeździć rano bo wieczorem już lipa zimno i nic nie widać tzn mówie akurat tu o zime i jesieni, tak samo deskorolkowcy, rolkowcy itp.

Dlatego chciałbym się wziąć za jakiś sport związany z rowerem, który jest niezależny od pogody. :mysli: .

Opublikowano

Fajny sport, tylko np. u mnie w mieście gdzies jest ponad 140tys ludzi, nie ma ani jednego skateparku.. Są za to 4 galerie handlowe :wallbash: :wallbash:... wszyscy streeciarze muszą czekać aż chodniki wyschną np. i jeździć rano bo wieczorem już lipa zimno i nic nie widać tzn mówie akurat tu o zime i jesieni, tak samo deskorolkowcy, rolkowcy itp.

Dlatego chciałbym się wziąć za jakiś sport związany z rowerem, który jest niezależny od pogody. :mysli: .

W sumie wszystko co zwiazane z 2kółkami na łańcuchu jest w jakimś stopniu powiazane z pogodą, pójdzieś w DH to w deszczowa pogode tez będzie hardkorr na śliskim błcie czy trawie

A co do skateparków to znam twój ból, my zeby sie wyszaleć jeżdziliśmy do sąsiednich Puław, jeden z najlepszych rolkowych skateparków w tamtym okresie w polsce

A jeśli chodzi o rowery na tym skateparku też było przyzwoicie :good: miejscowa ekipa streeciarzy wymiatała :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Ale DH w deszcz to już coś :> to by była świetna adrenalinka :gwizdanie: , raczej marze o takich zjazdach w deszcz :good:

No co do skateparków to jeździliśmy pociągiem do Sochaczewa gdzie od nas jest ok 60km a pociągiem koło 3h sie jechało bo wtedy jeszcze nikt prawka nie miał :>

A teraz już więcej możliwości pod względem komunikacji, tylko grosza brakuje.

Ostatnio oglądałem na TVN turbo o base jumpingu, kurde zastanawia mnie to jakie to uczucie... jak tak lecisz kilka set metrów w dół, tzn. szybujesz... blisko np. skał... i naprawdę ocierasz się o śmierć... Tyle, że nasz kraj daje mało możliwości pod względem uprawiania różnych nietypowych sportów. Tzn. Base Jumping podobno w większości zabroniony :gwizdanie:

Opublikowano

Ja tam bardziej wolałem naziemne sporty :decayed:

Opublikowano
  • Autor

"wolałem" bierz się za coś póki młody jesteś :decayed:

Opublikowano

"wolałem" bierz się za coś póki młody jesteś :decayed:

teraz to koxuje dizla nie ma kasy na sporty innego rodzaju, zresztą za stary jestem na skakanie na rowerze :decayed: przecież z przedszkolem nie bede jeżdził :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

u mnie typy po 28,30 lat śmigają i jest dobrze :) nie tak często jak kiedyś, ale jest w porządku.

Sport to zdrowie. :decayed:[br]Dopisany: 22 Listopad 2010, 16:09_________________________________________________

niech mi ktoś poda tytuł tego utworu od 3:20 !!

CO SIEKA !

Opublikowano

mam wiekszosc tych fimów w pełnej wersji na VCD :decayed: a co do typowo streetowych to polecam JIB1&2

Szukaj w tych tytułach tej nutki

http://www.bikemoviemusic.com/mtb/movies/19/nwd-4---ride-the-lightning.aspx

Opublikowano
  • Autor

typowo streetowe to ja polecam wszystkie ANIMALe z usa :D murzynki wymiataja niemiłosiernie aż sie w bani nie mieści.

Opublikowano

Jakos te temat nie przypadł do gustu, to moze na rozkręcenie wrzuce kolesia którego można porównać do Kena blocka i jego subaru tylko w wydaniu na dwa koła :naughty:

to co ten koleś wyczynia na rowerze to w głowie sie nie miesci

Opublikowano
  • Autor

znam gościa.. ogólnie sporo jest ludzi zajeb iście ogarniętych w trialu, poprostu nieralne rzeczy. Tzn. w streecie też jest w c**j ludzi, mówie polecam Animal bmx wpisać w youtube, albo w google i jest tylko miażdżących sytuacji, że to sie w głowie nie mieści kolesie poprostu jadą na kodach :polew:

Opublikowano

Mam Animal w VCD :kox: ale konwert :disgust: