Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jakie zawieszenie sportowe FK Automotive & MTS Technik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jeszcze raz , jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość , mój problem polega na tym gdyż chcę mojego Audika posadzić na glebie i znalazłem 2 zestawy na allegro.pl amortyzatory + sprężyny oczywiście gwintowane ;) moje pytanie jest takie którą firmę bardziej polecacie tą FK czy MTS ?? poniżej daje linki ;) czekam na szybką odp ;)

FK - http://allegro.pl/zawieszenie-gwintowane-audi-a4-b5-promocja-fk-i1304304947.html

MTS - http://allegro.pl/item1311136029.html

Opublikowano

obydwie firmy średnie , ale stosunek ceny do jakości jest okej :good:

Opublikowano

szkoda auta , ale przynajmniej bedziesz wolniej jezdził :rolleyes:

Opublikowano

Czemu chcesz je posadzic na glebie? To już lepiej zainwestowac w dobre opony z alusami,niż narażac się na dodatkowe koszty związane z wymianą zawieszenia. Polskie drogi nie są do tego przystosowane.. Dobrze się nad tym zastanów.

Opublikowano

Czemu chcesz je posadzic na glebie? To już lepiej zainwestowac w dobre opony z alusami,niż narażac się na dodatkowe koszty związane z wymianą zawieszenia. Polskie drogi nie są do tego przystosowane.. Dobrze się nad tym zastanów.

jesli ma zainwestowac w dobre felgi to moze niech nic nie robi :decayed:

b5 na orginalnym zawieszeniu z felgami 17 czy 18 to prawdziwy 4x4 :kox:

ale to tylko moje zdanie :)

Opublikowano

Odpowiadam na pytanie ja mam w b7 sportowe zawieszenie fabryczne w niemczech to przejdzie ale w polsce jest to uciążliwe mimo że sam lubie sportowe zawiasy mam troche już go dosyć , bo zawieszenie trzeba dobrac do drogi . nie wszystko złoto co się swieci . uwież mi za chwile bedziesz szukał jeepa jak pojezdzisz na sportowym zawiasie . :wallbash:

Opublikowano

Odpowiadam na pytanie ja mam w b7 sportowe zawieszenie fabryczne w niemczech to przejdzie ale w polsce jest to uciążliwe mimo że sam lubie sportowe zawiasy mam troche już go dosyć , bo zawieszenie trzeba dobrac do drogi . nie wszystko złoto co się swieci . uwież mi za chwile bedziesz szukał jeepa jak pojezdzisz na sportowym zawiasie . :wallbash:

Ty już kolego nie nabijaj sobie postów bo ględzisz jak stara pierdoła

Matysss, ja bym poszedł w FK :wink4:

po co gwint? po to żeby auto lepiej się prowadziło, po co zakładać większe alufelgi skoro auto na seryjnym zawieszeniu będzie stało jak koza, a zawieszenie pada od konkretnych czynników:

- jeździsz jak łajza i zaliczasz każdą studzienkę lub dziurę

- beznadziejna jakość wahaczy, czyli wkładacie chinole

- zły montaż wahaczy

więcej grzechów nie pamiętam :decayed:

Opublikowano

pierdoła to raczej nie jestem , to twój poglad jak ty jeżdziłeś składakiem (rowerkiem) ja jezdziłem tt :kox: ale nie o to się rozchodzi , aby nie jeżdzic po dziurach i to trzeba jeżdzić slalomem :tongue4: [br]Dopisany: 24 Listopad 2010, 21:32_________________________________________________dla sprostowania , jak macie dobre drogi gleba jest w stu procentach wskazana ale na złych jest odwrotnie , u mnie sa średni może stąd ten pesymizm :embarrassed:

Opublikowano

Kolego jak już chcesz kupić gwintowane zawieszenie i sprawdzić jak się na tym jeździ a wcześniej nie jeździłeś na gwincie to te dwie propozycje są świetne. Ja miałem gwint MTS i po roku czasu tył się wylał, wprawdzie reklamacje uznali ale 14 dni to trwało. Jak dla mnie było za twardo i to stanowczo a koła 15, trakcja beznadziejna :thumbdown: jedyny plus jaki widziałem to regulacja prześwitu auta co dawało fajny efekt wizualny. Na poprawkę musisz wziąć to że drążki i wahacze będą się szybciej wybijały i nie mówię tu o Chinolach jak kolega wyżej. Ja u siebie montuje cały czas Febi i niestety wytrzymywały krócej niż zawsze. A długie trasy były bardzo męczące, a jak pożyczał samochód mój tato mówił że mam wóz na żelaznych kołach a nie Audi. No i trochę prawdy miał. Więc zakupiłem porządne zawieszenie Bilstein :> Amorki i sprężyny tego producenta są po prostu genialne :good: Trakcja jest niesamowicie dobra, a komfort świetny. A co najlepsze, na tym zawieszeniu a nie jest to zawias sportowy, wchodzę w zakręty szybciej niż na MTS -się po zglebieniu na 40mm. Więc jeśli chcesz się pobawić w gwint i zobaczyć jak to jest a masz na to kasę Kup FK a jak poważnie myślisz o gwincie to kup KW lub innego dobrego producenta z możliwością regulacji tłumienia. To moje zdanie jeśli chodzi o gwint.

Opublikowano

Kolego jak już chcesz kupić gwintowane zawieszenie i sprawdzić jak się na tym jeździ a wcześniej nie jeździłeś na gwincie to te dwie propozycje są świetne. Ja miałem gwint MTS i po roku czasu tył się wylał, wprawdzie reklamacje uznali ale 14 dni to trwało. Jak dla mnie było za twardo i to stanowczo a koła 15, trakcja beznadziejna :thumbdown: jedyny plus jaki widziałem to regulacja prześwitu auta co dawało fajny efekt wizualny. Na poprawkę musisz wziąć to że drążki i wahacze będą się szybciej wybijały i nie mówię tu o Chinolach jak kolega wyżej. Ja u siebie montuje cały czas Febi i niestety wytrzymywały krócej niż zawsze. A długie trasy były bardzo męczące, a jak pożyczał samochód mój tato mówił że mam wóz na żelaznych kołach a nie Audi. No i trochę prawdy miał. Więc zakupiłem porządne zawieszenie Bilstein :> Amorki i sprężyny tego producenta są po prostu genialne :good: Trakcja jest niesamowicie dobra, a komfort świetny. A co najlepsze, na tym zawieszeniu a nie jest to zawias sportowy, wchodzę w zakręty szybciej niż na MTS -się po zglebieniu na 40mm. Więc jeśli chcesz się pobawić w gwint i zobaczyć jak to jest a masz na to kasę Kup FK a jak poważnie myślisz o gwincie to kup KW lub innego dobrego producenta z możliwością regulacji tłumienia. To moje zdanie jeśli chodzi o gwint.

jaki model bilsteina :cool1:

Opublikowano

Dokładnie nie powiem CI kolego bo nie pamiętam jaki jest to model hmm.... może na paragonie będzie albo na amorku. Nawet kartonów nie mam bo wyrzuciłem. W każdym razie dałem za nie około 1200zł jakieś standardowe do tego modelu. A i jeszcze o czym trzeba pamiętać jak kupujecie Bilsteina. Otóż nie wszystkie są produkowane w Niemczech niekiedy trafiają się z Azji, te niemieckie są jak dobrze pamiętam 40zł droższe niż Azjatyckie. Ja oczywiście wybrałem niemieckie i nie żałuje :>

Opublikowano

seria żółta b6

seria żółta b8 -20mm

??

Opublikowano

MisiekDD, ten Twój zawias to na bank nic z wyższej półki :decayed:

mam aktualnie H&R (-40mm) + amor Bilstein B8 który kosztuje 500-600 zł za sztukę, więc odpowiedz sobie sam :)

nie powiem, jeździ się dobrze, ale chcę zmienić na gwinta

a Panowie, wahacze Febi to szajs, nie wiem czy wiecie :) przerobiłem praktycznie wszystkie firmy, najwięcej wytrzymują lemfordery a drugie miejsce to TRW, rok upalam TRW na tym zawiasie i na 18", jest cisza :gwizdanie:

Opublikowano

ostatnio smiagałem octawią na bilu b6 z seryjna zawiechą

ale twardo :no: ale trakcja super :good:

Opublikowano

Bankowo nic z wyższej półki Kolego Pucek. Amortyzatory są koloru czarnego więc jak się nie mylę to oznaczenie ich było B4. Kompletny standard, bez utwardzeń czy mniejszym skoku. Sprężyny też koloru czarnego z napisami Bilstein. Prawdopodobnie robione w jakiejś lepszej technologii co ma wpływać na ich wytrzymałość, ale czy to prawda ??? czy tylko slang marketingowy to nie wiem. W moim odczuciu jest troszeczkę sztywniejsze ale to minimalnie od auta moich rodziców a tam są nowe Sachs-y . Na mnie to zawieszenie zrobiło wielkie wrażenie. :good: