Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ABC] Problem z pompą paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,nie wiem czemu ale moj watek zniknal.Mam problem z autkiem audi a4 2,6 quattro,po wlaczeniu zaplonu nie slychac pompki paliwowej,bezpieczniki sprawdzone,pompke podlaczylem na krotko tez chodzi,ale jak podlacze normalnie to nie.Gdzie koledzy szukac przyczyny?ma ktos jakis pomysl?z gory dziekuje i pozdrawiam audimaniakow :>

Opublikowano

Przekaźnik pompy paliwa sprawdziłeś :?: jest pod osłoną nóg kierowcy

Opublikowano

Powinien to być ostatni po prawej ,jeżeli jest sprawny to po przekręceniu kluczyka tyknie a po chwili jak pompa nabije ciśnienie powinien sie wyłączyć, jak go dotkniesz to wyczujesz.

Opublikowano

No to mamy przerwę na przewodach od przekaźnika do pompy :confused4:

Choć może mieć wypalone styki i nie zwiera

Opublikowano

Najpierw sprawdź przekaźnik to że tyka wcale nie znaczy że zwiera styki, mogą być nadpalone i nie zamykają obwodu.

Jak okaże się że jest dobry to instalacja do przeglądu. :confused4:

Można jeszcze zewrzeć odpowiednie styki w gnieździe przekaźnika i wtedy jak instalacja będzie ok to powinna pompa wystartować.

Opublikowano

No i co naprawiłeś :?: pochwal się :wink4:

Opublikowano

Witaj kolego,wybacz ze tak dlugo ale mialem zabieg na oczy i nie mialem mozliwosci odpisac>Miales racje na listwie z modulami nie bylo pradu,musialem troszke pokombinowac,przekaznik tez wymienile no i 2przewody instalacji bo byly nadpalone.Dzieki wielkie za pomoc i do uslyszenia,a autko smiga jak ta lala :)

Opublikowano
:good: no i dobrze
Opublikowano

Kolego a mam jeszcze male pytanko...chodzi o centralny zamek,z pilota drzwi mi sie zamykaja,ale gdy chce je otworzyc to juz sie nie da i musze kluczykiem..nie wiesz przypadkiem co to mogloby byc?sorki ze truje dupe w niedzielne popoludnie :>