dziadekM Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Witam. Mam problem chyba z jedną z rolek od rozrządu. Na zimnym silniku popiskuje niezależnie od obrotów. Jak się nagrzeje to cisza. Zaczęło kilka dni temu jak pojawiły się przymrozki. Od razu dodam że to raczej rolka właśnie od rozrządu bo się dzisiaj przysłuchiwałem i po ściągnięciu osłony paska rozrządu piszczenie było głośniejsze. Czy można z tym jeździć? Na rozrządzie mam zrobione ok 23000km
grzes1150 Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 A zdejmij pasek wiekorowkowy alternatora i wtedy na chwile odpal i posłuchaj Po co zakładasz 2 takie same tematy???
grzesiek88 Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Mi tez piszczy ale u mnie to chyba altek dobrze ci kolega radzi sciag pasek bedizesz wiedzial
dziadekM Opublikowano 30 Listopada 2010 Autor Opublikowano 30 Listopada 2010 Dzisiaj ściągnąłem pasek i dalej to samo, piszczy wyraźnie z okolic rolek rozrządu. W miarę nagrzewania piszczy już tylko przy wyższych obrotach aż w końcu przestaje całkiem. Czy można z tym jeździć, czy taka rolka może się w końcu zablokować?
Rekomendowane odpowiedzi