Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki ubezpieczyciel najlepszy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Avivie wcisnęli mi kit że przy kupnie samochodu przejmujemy pełen pakiet taki jaki kupiliśmy z samochodem, nie dajcie się nabrać straciłem 10 m-cy AC, assistance i inne, zostało tylko OC, niestety nie udało mi się im tego udowodnić bo stwierdzili,że tylko niektóre rozmowy są nagrywane,

Nic nie straciłeś, bo nie było co. Z samochodem przechodzi tylko i wyłącznie OC.

Wątpię, aby sprzedawca zgodził się, abyś jeździł jeszcze 10 miesięcy na jego polisie AC (zniżkach) - de facto musiałbyś jeździć jego samochodem, a dopiero pod koniec polisy napisać nową umowę kupna-sprzedaży.

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że albo pracują tam osoby nie kompetentne albo zwyczajnie oszukują wabiąc bezlitośnie ludzi którzy się na tym nie znają. Wystarczyło powiedzieć - Przechodzi tylko OC a tak byłem pewien, że jest inaczej a było inaczej. To chyba nie jest uczciwe podejście do klienta, druga sprawa sprzedający sam kazał mi się dowiedzieć bo jak stwierdził szkoda marnować prawie rok AC, a tak coś wymyślimy.

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że albo pracują tam osoby nie kompetentne albo zwyczajnie oszukują wabiąc bezlitośnie ludzi którzy się na tym nie znają. Wystarczyło powiedzieć - Przechodzi tylko OC a tak byłem pewien, że jest inaczej a było inaczej. To chyba nie jest uczciwe podejście do klienta, druga sprawa sprzedający sam kazał mi się dowiedzieć bo jak stwierdził szkoda marnować prawie rok AC, a tak coś wymyślimy.

Życie...

On nic nie stracił - dostanie zwrot kasy za niewykorzystany czas AC. A jeśli wypowiedziałeś też jego OC, to także zwrot za OC.

Opublikowano

Niestety z doświadczenia odradzam Hestię i Avivę. Polecić za to mogę ze spokojem Link4.

Ja mam pakiet w Hesti - wszystko od mieszkania, psa az po samochod.

Za OC 3.0 place 400 zl/rok, AC za rok pelne max opcje-65000 wartosc z recaro, navi - doslownie wszystko opisane w umowie 3200

Jesli chodzi o wyplacalnosc to niewiem, w ubieglym roku robilem bezgotowkowo w salonie COOO - 5 letnie audi A4 bez problemu.

Mysle ze nie warto oceniac firmy ubezp po jednej sytuacji, kazda sprawa jest inna i kto madry ten walczy o swoje.

Tak sie sklada ze jest sporo naciagaczy a ubezp walcza z tym jak moga bo przeciez prawo im w tym nie pomaga - handel kradzionymi czesciami, gieldy, zlomowane czesci z Niemiec itp.

No i na koniec, wole sprawdzone ubezp jesli chodzi o AC a nie jakies Linki, comerciale, mtu itp

Opublikowano

W Avivie wcisnęli mi kit że przy kupnie samochodu przejmujemy pełen pakiet taki jaki kupiliśmy z samochodem, nie dajcie się nabrać straciłem 10 m-cy AC, assistance i inne, zostało tylko OC, niestety nie udało mi się im tego udowodnić bo stwierdzili,że tylko niektóre rozmowy są nagrywane, w hesti bardzo nie miła obsługa, niesłowni i w ogóle do d...., doprosić się niczego nie można, na telefon wydałem gromadę kasy a i tak nic nie załatwiłem. Aha Link4, bezproblemowa obsługa, rzeczowi ludzi, przede wszystkim kompetentni czego reszcie w/w brakuje.

W zapisach OWU jest wyraźnie napisane, że AC rozwiązuje się z momentem sprzedaży samochodu lub jeśli ustalono inaczej i ubezpieczalnia wyraziła zgodę przechodzi na kupującego

Ja pana Pikusia nie lubię więc mogę się z Tobą zgodzić że ich nie polecam :decayed:

Co do Hestii to może faktycznie trafiłeś na kogoś niekompetentnego, ale i tak wolę ich niż Link4, zresztą oni i tak wchodzą właśnie w sprzedaż przez agentów, bo sprzedaż directowa wbrew Twojej opinii nie spowodowała że klienci wiedzą co kupują, wręcz przeciwnie o czym świadczy najwięcej skarg na Link4 do Rzecznika Ubezpieczonych :wink4:

http://www.rp.pl/artykul/181784,613242-Nie-zawsze-wiemy--co-kupilismy.html

Opublikowano

wszytskie firmy na oc sa ok, ja mam w pzu i jest ok, zobacz sobie MTU, jest tanio

ALE MTU (ubezpieczenia na poczcie ) nie polecam!!!! niska składka ale w razie wypadku żenujący poziom ta firma reprezentuje

miałem szkode z kolesiem co miał w MTU i powiem szczerze jestem zadowolony;)

byłem w warsztacie powiedzieli mi za naprawe 200zł, rzeczoznawca wycenił szkode na 1100zł (kasa po 10 dniach do reki) a uszkodzony miałem zderzak tylny, tj. zdrapany i pekniety lakier, a w kosztorysie wymiana na nowy zderzak, nowe 2 slizgi + lakierowanie