MaRioSJ Opublikowano 29 Listopada 2010 Opublikowano 29 Listopada 2010 Witam, mam pewien problem. Mam w garażu koła stalowe, które kiedyś jeździły na Mercedesie W124 i zastanawiam się czy podejdą do B6. Pomoże ktoś? Dane felg: 15", 5x112, ET49, otwór centrujący 70mm. W zasadzie chodzi mi o otwór centrujący, jest o prawie 20mm za duży. Czy w przypadku felg stalowych można stosować pierścienie centrujące? Czy polecacie takie rozwiązanie, czy sprzedać te koła i szukać czegoś innego? Dodam, że trochę to potrwa zanim sprzedam i kupie, a na 235 letnich się średnio jeździ przy obecnej pogodzie
Maniek85 Opublikowano 29 Listopada 2010 Opublikowano 29 Listopada 2010 Ja mam A4 z 95 r i też założyłem stalówki od merca. Wszystko pasuje tylko otwór centrujący mam 67 a piasta 57. Zamówiłem sobie pierścienie centrujące za 30 zł z przesyłką na allegro i będzie ok. Nie wiem jak z tym Twoim ET ale wydaje mi się że będzie pasowało.
SebolA4 Opublikowano 29 Listopada 2010 Opublikowano 29 Listopada 2010 Więc tak, jeśli chodzi o fele z Merca to nie koniecznie będą pasowały u mnie przy ET 49 i mocnym do hamowaniu ocierały o zaciski z przodu (mam Ate 288mm).Pierścienie polecam z allegro z miasta Knurowa firma sprzedaje za śmieszne pieniądze, a sprawują się dobrze.Sprawę rozwiążą 5mm dystanse lub jeżdżenie spokojnie co w zimę nie jest żadnym problemem.U mnie przy naprawdę ostrym hamowaniu tarły.Dużo tez zależy od samej felgi czy jest starego czy nowego typu, ja miałem starego typu i miały takie przetłoczenia w postaci spawów i to tarło.
Rekomendowane odpowiedzi