Michal82 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Witam Parę dni temu po odpaleniu auta zauważyłem, że zegarek w desce rozdzielczej zawiesił się w nocy i wyzerował się sam licznik przejechanych kilometrów (chodzi mi o wartość znajdującą się pod przebiegiem auta). Z kolei wczoraj rano z po odpaleniu auta obrotomierz, wskaźnik poziomu paliwa wskazywały zero, podświetlenie licznika nie działało pomimo włączonych świateł mijania, zegarek się zawiesił, wyświetlacz który pokazuje m.in. przebieg auta nie wyświetlał niczego. Wszystko wróciło do normy, gdy z nawiewów zaczęło lecieć ciepłe powietrze. Taka sama sytuacja (nic nie działa i nic się nie świeci) pojawiła się także dzisiaj rano. Przyczyną tego pewnie jest niska temperatura panująca rano. Samochód jest sprowadzony z Włoch i temperatura oscylująca w granicach -10 jest dla niego szokiem. Proszę o pomoc i z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
Daimos Opublikowano 4 Grudnia 2010 Opublikowano 4 Grudnia 2010 sprawdź akumulator i jego podłączenie, być może masz za duży spadek napięcia przy rozruchu i dlatego się wszystko zeruje
wiesiek3d Opublikowano 4 Grudnia 2010 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Ja stawiam na zimny lut w liczniku lub zły styk w kostkach licznika.
Rekomendowane odpowiedzi