Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[1.9TDI] olej silnikowy w ECU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

temat wstepnie zapodany jako ZAGADECZKA ale to był nieodpowiedni dział

tak więc zamieszczam tu

tak normalnie wygląda ECU po rozebraniu

ECU01.jpg

a tak wyglądało moje ECU

ECU02.jpgECU04.jpgECU03.jpgECU05.jpg

Pytanie: co było przyczyna takiego wyglądu :?:

ktoś mi wspomniał że może kiedyś padło turbo i przez to podciśnienie zassało :?:

nie mam problemów z silnikiem, prędkość max 210km/h, przyspieszenie również ok, spalanie idealne

jedyne to co dziwny błąd którego nie można było wykasować oraz delikatne problemy z wolnymi obrotami po zdjęciu nogi z gazu

czy to się zmieniło bede widział jutro jak troszke polatam furką i jak podłacze laptaka (VAGa)

co do rur od IC to nie ma w nich oleju

Opublikowano
  \ napisał(a):
temat wstepnie zapodany jako ZAGADECZKA ale to był nieodpowiedni dział

tak więc zamieszczam tu

tak normalnie wygląda ECU po rozebraniu

Obrazek

a tak wyglądało moje ECU

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Pytanie: co było przyczyna takiego wyglądu :?:

ktoś mi wspomniał że może kiedyś padło turbo i przez to podciśnienie zassało :?:

nie mam problemów z silnikiem, prędkość max 210km/h, przyspieszenie również ok, spalanie idealne

jedyne to co dziwny błąd którego nie można było wykasować oraz delikatne problemy z wolnymi obrotami po zdjęciu nogi z gazu

czy to się zmieniło bede widział jutro jak troszke polatam furką i jak podłacze laptaka (VAGa)

co do rur od IC to nie ma w nich oleju

\

nieżle zakonserwowane przynajmniej rudy nie weżmie, - blachy w ocynku a elektronika w oleju,

:mrgreen:

a tak powaznie gotowe moduły są powlekane silikonem także nic im nie powinno zaszkodzić pytanie tylko skąd tam olej może jakiś sabotaż poprzedniego właściciela. Do kompa dochodzi jakiś wężyk z podciśnieniem lub z ciśnieniem bo jeszcze nie rozbierałem?

Opublikowano
  \ napisał(a):
Do kompa dochodzi jakiś wężyk z podciśnieniem lub z ciśnieniem bo jeszcze nie rozbierałem?

W starszych tak ale w nowszych chyba juz nie. Przynajmniej ja nie mam.

Co do samej przyczyny no to chyba jedyny powod to ten wezyk, tylko dlaczego ten olej tam poszedl.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

zagadka rozwiązana

oliwa poszła przez wężyk podciśnieniowy po agonii trubulum :622:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...