Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHU] Wyciek z pomy wtrysku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie,

troche juz bylo o wyciekach z pompy,ale glownie polegajacych na wymianie o-ringu,u mnie jest inny problem poniewaz wyciek jest w okolicach pokrywki i jeszcze nizej o ile zauwazylem to sklada sie z 2 czesci(gora)i cieknie z tych 2 miejsc,moje pytanie czy ktos juz mial taki przypadek,czy trzeba wyciagnac pompke do wymiany tych uszczelek i jaki jest koszt tej przyjemnosci?

Opublikowano

miałem też ten problem ale ciekło mi tylko z górnej pokrywy pompy bez problemu ją uszczelniłem uszczelka nie wystawała poza krawędź pokrywy i to było przyczyną wycieku nałożyłem w rowek sylikon następnie osadziłem uszczelkę tak żeby wystawała poza rant i odczekałem aż trochę złapie sylikon następnego dnia docisnęłem pokrywę i było po sprawie jeśli chodzi o dolną część może być problem. jeśli nie masz klucza do jednej śruby bardzo dziwnej to można ją poluzować nabijając nasadkę 7mm u mnie dało radę.

Opublikowano

Witam ponownie,

troche juz bylo o wyciekach z pompy,ale glownie polegajacych na wymianie o-ringu,u mnie jest inny problem poniewaz wyciek jest w okolicach pokrywki i jeszcze nizej o ile zauwazylem to sklada sie z 2 czesci(gora)i cieknie z tych 2 miejsc,moje pytanie czy ktos juz mial taki przypadek,czy trzeba wyciagnac pompke do wymiany tych uszczelek i jaki jest koszt tej przyjemnosci?

pompa VP to dosyc delikatne urzadzenia i w celu orientacji uszkodzen podjechał bym do dobrego pompiarza ... ;)

Opublikowano

I tak zrobilem,pojechalem do pompiarza,uszczelki zostaly wymienione na nowe,czas robocizny okolo 15 minut,koszt 50 PLN robocizna i uszczelki(byly troche skamieniale),pompa szczelna i swiety spokoj.co prawda troche sie przestraszylem,po wymianie uszczelek wszedl na wysokie obroty tzn okolo 2100-2200 ale pomiarz postukal popukal i ustawil tak jak powinno byc.Wiec banan na ,,mordzie ty mojej"