Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Golf IV 1.9TDI AHF - wentylator chłodnicy chodzi cały czas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie jeżeli chciecie mnie opierd*lać za to, że nie szukałem to dawać smiało ale nie mam na to czasu.

Auto jest potrzebne aby jechać do pracy a wentylator chłodnicy chodzi cały czas nawet gdy auto jest zimne, nie mam VAGa przy sobie i nie mam jak go podpiąć w tej chwili. Podpowiedzcie co zrobić aby nie odłączać klemy bo to jedyne wyjście.

Ostatnio golfik podjechał pod dom, silnik został wyłączony i po minucie-dwóch włączył się wentylator (było ciemno i zimno więc najprostszym sposobem było odkręcenie klemy) dzisiaj podłączam kleme i odrazu rusza wentylator :wallbash:

pomocy :embarrassed:

Opublikowano

czujnik temperatury prawdopodobnie

Opublikowano

podwójny czujnik temp do sprawdzenia może podawać że już na dzień dobry temp jest ponad 100 stopni - a z ciekawości świece żarowe grzeją ??

Opublikowano
  • Autor

świece grzeją - ale tylko trzy bo jedna spalona

który to czujnik, gdzie on siedzi?

Opublikowano

G62 :cool1:

Opublikowano

Sprawdz jeszcze wilgoc w ECU

Opublikowano
  • Autor

Pany to jest ten co siedzi w głowicy silnika?

Opublikowano

Pany to jest ten co siedzi w głowicy silnika?

tak :good:

Opublikowano
  • Autor

właśnie go odłączyłem a wentylator dalej zapierdziela jak szalony[br]Dopisany: 07 Grudzień 2010, 10:02_________________________________________________

Problem rozwiązany tego samego dnia: przetarte przewody idące przy chłodnicy powodowały zwarcie :blink:

CLOSE

Opublikowano

a tak gwoli ścisłości i małego sprostowania to za włączanie się wentylatora chłodnicy w Golfie odpowiedzialny jest nie czujnik G62 przy głowicy silnika tylko sterownik wentylatorów (umieszczony pod lewą podłużnicą na wysokości akumulatora), który otrzymuje sygnał włączenia wentylatora na I lub II bieg z włącznika termicznego F18 w dolnej części chłodnicy a czujnik G62 do wentylatorów nie ma nic bo w Golfie wentylator chłodnicy jest elektryczny a nie napędzany paskiem wieloklinowym przez sprzęgło wiskotyczne.

Opublikowano

Dokładnie Sztomel ma rację sam tak miałem kiedyś w octavii jak wjechałem w głęboką kałużę. Zrobiło się zwarcie i system wentylatorów szlag trafił. Od chłodnicy pracował cały czas a ten od klimy stał więc klima się nie załączała. Następnego dnia przyszy spore upały i wtedy to odczułem :JC_fan:. Co do samego kręcenia wentylatora chłodnicy na wyłączonym zapłonie on ma zabezpieczenie i po chyba 10 minutach sam się wyłączy