Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przejście nawigacji z BNS 5.0 na RNS-E i podłączenie linii K w Audi A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy :-) miałem oryginalnie BNS 5.0 wymieniłem na RNS- E.  Chciałem zmienić piny k-line ale u mnie nie ma wogle niebieskiej wtyczki, więc niemam co gdzie przełożyć proszę o pomoc, brak łączności vcds z rns-e. Audi z 2007roku.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam, chciałem dzis zakodowac auxa Ale nie mam niebieskiej wtyczki tylko zielona .... vcds nie łączy sie ... 

20181101_121819.jpg

Opublikowano

Ktoś pomoże?

Opublikowano

szukaj przewodu zielony z niebieskim paskiem może gdzieś jest zaizolowany.

Opublikowano

On służy do połączenia z kompem? A jak go nie ma ? Wcześniej było oryginalne bns... możliwe że jest wpiety do zielonej? Chciałem dołożyć aux i d*pa bo nie mogę zakodowac wrrr

Opublikowano

Ten zielono-niebieski ma być na pinie 5 kostki B w RNS-E

k-line.JPG

Opublikowano

A kostka b to niebieska ?

Opublikowano

oryginalnie niebieska ale to jest tylko osłonka na kostką z pinami widziałem już czarne białe. 

Opublikowano

Czyli musiał bym znaleźć kabel , kupić kostkę , wpiac w pin 5 i powinno śmigać? Jaka jest szansa że kabel gdzieś jest w izolacji ? Czy może być np w kostce zielonej ?

Opublikowano

Jeżeli wcześniej było np. radio Symphony II+ to na 100% K-line (zielono-niebieski) siedzi w kostce C zielonej pin 7. Tak kupić kostkę jeżeli jej niema i osadzić pina ( zaciskarką lub kupić kostkę z kawałkiem wiązki i dolutować).

Opublikowano

Zielona wtyczka pin 7 jest kabel zielono-niebieski,  czyli teraz kupić wtyczka niebieską i przełożyć to do pinu nr 5 i powinno śmigać połączenie? Macie jakiś namiar na wtyczka? Na allegro nie ma nic :(

20181102_193631.jpg

Opublikowano

wpisz w allegro fakra MQS12 tylko popatrz z której jest występ prowadzący bo one się różnią nie tylko kolorami.

Opublikowano

oki mam już , dzięki bardzo :) czyli teraz kwestia tylko przełożenia pinu ? czy coś jeszcze trzeba modzić ?

Opublikowano

Jak nie posiadasz systemu nagłośnienia Bose to wystarczy modzenia. Teraz pozostaje kwestia programatora - kabla łączysz się po K-line a tu nie zawsze "ryżowe" kable dają radę.

Opublikowano

Ok , zamawiam wtyczkę , przekłam i będziemy widzieć , Bose nie mam , mam nadzieje że ruszy ;) dzięki za pomoc ,

Opublikowano

Hej, wtyczka doszła ale nie mogę zakodowac aux ani na 5 ani na 6 

20181106_173814.jpg

20181106_174436.jpg

Opublikowano

Jakim programem kodujesz jakim kabelkiem?

Opublikowano

Vcds A kabelek musiał bym zobaczyć... Ale wcześniej nie było z niczym problemu...

Opublikowano

kabel pewnie chińczyk. Zmień program z VCDSa na VCDS Lite ustaw odpowiedni port COM w opcjach programu test SAVE i działaj.