Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AMB] Problemy z doborem LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie

bylem juz u paru gazownikow i kazdy mowi co innego.ale jeden chyba najrozsadniej mowil ze jedyna instalacja do tego auta czyli po zmianie mapy na 190km to bedzie holenderska ktora zaklada koles z wegrzyc kolo krakowa.znacie go slyszeliscie o nim???mowil ze stag4-300plus i inne wloskie wynalazki beda przy dodaniu ostro gazu natykac wtryski i bedzie gasl.moze pozniej tez niewytrzymac skrzynia tiptronik i turbo problemy wystepuja.najbardziej proponowal tamta instalke holenderska tam podobno sa gumowe mebrany wtryskow i podobno najlepsza jest

koszt jak dzwonilem 45tys

prosba o porady

[mod]Zredaguj ten tekst. Tak, żeby coś z niego wynikało konkretnego. Poprawnie nazywaj tematy - przeczytaj regulamin !! - poprawione[/mod]

Opublikowano

Stag 300-4 premium wystarczy do tego magic 3 lub Scorpion GT( jezeli bedziesz chciał modzic silnik to 2x Zavoli ) do tego miedz 8mm ewentualnie faro, wtryski Hana,Kehin,Matrix

Opublikowano

Jezeli "mapa" i wiecej konikow bedzie polegac na zapetlaniu wtryskow benzynowych i wiekszym dmuchnieciuto gaz nie bedzie chodzil...

z premiumem do tego auta bym uwazal! najpierw podlaczyc pod skaner staga i sprawdzic czy sie auto bedzie chcialo laczyc z premiumem.

na ogarniecie spokojnie starczy stag 300plus hany2000 i magic III i dobre mapowanie.

Opublikowano

W premium jest dodatkowo fukcja kalibracji przez OBD czasem to działą czasem nie, faktycznie mozna spokojnie załozyc plusa tylko musi to robic rozgraniety gazownik, zeby nie zrobił jakiegos babola przy montażu ( a to czesto sie zdaża)

Opublikowano

Witam! Proponuję zastanowić się nad instalacją Landi Renzo Omegas. Też nie będzie tania (ja dałem 4 tysie) ale jest to naprawdę dobra instalacja (wg ludzi z branży LPG jest to najlepsze rozwiązanie). Zaletą są ponadprzeciętnie trwałe wtryskiwacze MED (u siebie mam kolor biały i takie same polecam do Twojego auta) oraz mocny (pod względem termiki i wydajności - okolice 250 PS'ów) reduktor IG1 Turbo dedykowany do silników turbodoładowanych.

Z tego co przeglądałem oprogramowanie sterownika to nawet w przypadku zapętlonych wtryskiwaczy benzynowych (częsty przypadek przy chip tuningu) da się to wystroić.

Opublikowano
  • Autor

co myslicie o prinsie???????

Opublikowano

wg mnie szkoda kasy

Opublikowano

Stag 300-4 premium wystarczy do tego magic 3 lub Scorpion GT( jezeli bedziesz chciał modzic silnik to 2x Zavoli ) do tego miedz 8mm ewentualnie faro, wtryski Hana,Kehin,Matrix

wtryski Magic Jet'y spokojnie dadzą rade a reszte konfiguracji da rade:)

Opublikowano

Ja mam instalację LPG na takich podzespołach:

- sterownik King

- reduktor Zavoli

- miedz 8 mm

- wtryski OMVL reg ( nie polecam Valtek-ów ( czerwonych) - miałem musiałem wymienić - są za wolne na ten silnik )

wszystko chodzi pięknie ;) i nawet z katalizatorem nie mam problemow, brak świecącej turbiny itd.

Polecam taki zestaw - dobra niedroga ( rok temu zapłaciłem z montażem 2200 ) oszczędna ( spalanie w normie od 10 - 12L max )- tylko gazownik musi być "rozwinięty" i dobrze zrobić mapę gazową wtrysku ! bez tego jest kicha !!!- będzie raz bogata raz uboga mieszanka nawet wypadanie zapłonu i całkowite P0300

i nie na postoju tylko na drodze pod różnymi obciążeniami i obrotami - to jest chyba najważniejsza sprawa

( ja jeździłem z swym gazownikiem ponad godzinę od prędkości min do nawet ponad 200 km/h z różnymi prędkościami obrotowymi

czyli zarówno min jak i max but ! ;)