Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPW] Słabe hamulce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, od jakiegoś czasu borykam się z słabymi hamulcami :wallbash:(twardniej hamulec ,brak skutecznego hamowania) do tego problemu dochodzi jeszcze ,sporadyczny problem braku mocy ,sprawdzona pompa podciśnienia ,wszystkie przewody i łączniki gumowe, zostało tylko do sprawdzenia serwo .

Znalazłem coś takiego na forum . http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=18296

Czy ktoś spotkał się z tym problemem w audi .

Opublikowano
  • Autor

łącznik wymieniłem kilka dni temu, brak poprawy :kwasny:

Opublikowano

ja obstawiam wode w serwo...

plyn na pewno masz OK - nawet nie pytam

ostatecznosc - to zaciski hamulcowe... moze tloczki sie przycinaja, czy cos... ale watpie w to.

Opublikowano

vacuum pompa kaputt

Opublikowano
  • Autor

vacuum pompa , sprawdzona , podciśnienie prawidłowe, tarcze i klocki wymieniałem w lutym , tylne tarcze miałem strasznie pordzewiałe i wcale nie chciały się przetrzeć ,od początku miałem wrażenie że hamulcami coś nie tak ,ale 99% mojej jazdy to miasto (zakorkowane) :decayed:

Opublikowano

A ja bym zaczął od wymiany płynu na dobry markowy produkt np. ATE i wtedy dopiero szukał w czym problem.

Opublikowano
  • Autor

Płyn :mysli: , a spadki mocy (sterowanie łopatkami turbiny), ewidentnie mam nieszczelność podciśnienia :kwasny:

Opublikowano

Pisałeś wcześniej, że sprawdziłeś i jest ok,vacum ok,węzyki ok więc kombinujemy dalej co może być, do tego pordzewiałe tylne tarcze, może powietrze w układzie? Wymiana płynu i porządne odpowietrzenie na pewno nie zaszkodzi, no i jednak bym pompie vacum się przyjrzał najlepiej podminić na inną.A jak pracuje gruszka na turbo może ona ma dziurę w mebranie i przez nią spada podciśnienie?

Opublikowano
  • Autor

Pompa vacum była podmieniana ,a co do gruszki od turbo to przed zaworem N75 jest zaworek i jak ściągam przewód to słychać że jakieś ciśnienie tam jest ale ? :mysli: Mnie zastanawia dlaczego latem takiego problemu z hamulcami niema a jak są mrozy to porażka .

Opublikowano

Pompa vacum była podmieniana ,a co do gruszki od turbo to przed zaworem N75 jest zaworek i jak ściągam przewód to słychać że jakieś ciśnienie tam jest ale ? :mysli: Mnie zastanawia dlaczego latem takiego problemu z hamulcami niema a jak są mrozy to porażka .

Woda w serwie jedyna rzecz co mi przychodzi do głowy

Opublikowano
  • Autor

Ja też tak myślę , a z drugiej strony AUDI rejestracja lipiec 2007, a tu woda w serwie :polew:

Od 30 lat jestem kierowcą miałem OPLE ,HONDY,TOYOTY ,FIATY ale wody w serwie nigdy nie miałem :wallbash:

Opublikowano

Zerknij czy masz odpływ drożny, może woda ścieka wolno? Niestety, innym też takie rzeczy się zdarzały.