Irek41 Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 Witam,jak zlikwidowac luzy na lewarku zmiany biegow,ogolnie biegi wchodza dobrze ale dzwignia lata jak zyd po pustym sklepie.
Tosik Opublikowano 30 Października 2007 Opublikowano 30 Października 2007 Sprawdż 2 rzeczy: 1. Czy nie masz luzów w zawieszeniu przednim? ( u mnie też lewarek latał jak były luzy w zawieszeniu, po wymianie wahaczy znacznie mniej) 2. poduszki pod silnikiem i skrzynią ( Będę na dniach wymieniał bo mam minimalny luz lewarka ale u mnie nie to jest głównym powodem wymiany poduszek)
Motor Opublikowano 30 Października 2007 Opublikowano 30 Października 2007 Sprawdż 2 rzeczy: 1. Czy nie masz luzów w zawieszeniu przednim? ( u mnie też lewarek latał jak były luzy w zawieszeniu, po wymianie wahaczy znacznie mniej) 2. poduszki pod silnikiem i skrzynią ( Będę na dniach wymieniał bo mam minimalny luz lewarka ale u mnie nie to jest głównym powodem wymiany poduszek) .. Sprawdź dokręcenie wodzika zmiany biegów, tulejki gumowo-metalowej wodzika a na końcu sprawdź plastik pod mieszkiem te kulke i resztę.
wosiek Opublikowano 31 Października 2007 Opublikowano 31 Października 2007 Sprawdż 2 rzeczy: 1. Czy nie masz luzów w zawieszeniu przednim? ( u mnie też lewarek latał jak były luzy w zawieszeniu, po wymianie wahaczy znacznie mniej) 2. poduszki pod silnikiem i skrzynią ( Będę na dniach wymieniał bo mam minimalny luz lewarka ale u mnie nie to jest głównym powodem wymiany poduszek) co ma piernik do wiatraka?? dokładnie tak jak pisze motor u mnie było podobnie,lecz musiałem wymienić cały lewarek,ciekaw jestem czy nie ma zestawu naprawczego do dzwigni zmiany biegów?? bo z tego co pamiętam to do golfa było takie cuś...
bartlo79 Opublikowano 31 Października 2007 Opublikowano 31 Października 2007 U mnie luzy sie zminimalizowaly wczoraj po wymianie silownika sprzegla i pompy sprzegla-ale czy u ciebie pomoze-to ja nie wiem:D pzdr Bartek
adadur Opublikowano 31 Października 2007 Opublikowano 31 Października 2007 Sprawdz to co sugeruje motor ale zurzycie tych elementów mało pradopodobne raczej. Jest tam śrubka do regulacji - może jest przestawiona.
Tosik Opublikowano 31 Października 2007 Opublikowano 31 Października 2007 Sprawdż 2 rzeczy: 1. Czy nie masz luzów w zawieszeniu przednim? ( u mnie też lewarek latał jak były luzy w zawieszeniu, po wymianie wahaczy znacznie mniej) 2. poduszki pod silnikiem i skrzynią ( Będę na dniach wymieniał bo mam minimalny luz lewarka ale u mnie nie to jest głównym powodem wymiany poduszek) ... U mnie taki powód był więc dlatego napisałem to co napisałem!!! .. :blink
Irek41 Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Opublikowano 6 Listopada 2007 Witam ,dzieki za informacje,mialem juz kiedys cos takiego i byl to jakis plastkik pod dzwignia zmiany biegow,musze sprawdzic w ETCE czy jest cos takiego do Audiczka. dzieki
adadur Opublikowano 7 Listopada 2007 Opublikowano 7 Listopada 2007 W audi jest taki plastikowy przegób "jabłkowy" ale nie sądze by to mogło być uszkodzone.
Rekomendowane odpowiedzi