Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A5 8T 3.0TDI quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak gwint to tylko z regulacją twardości, można dobrać pod siebie idealne ustawienie ale niestety im więcej komfortu tym mniej trakcji, po za tym jak amorek będzie miękki to większe dobicia są i wtedy szlag wszystko trafia, w tym momencie idealne jest rozwiązanie to pneumatik ale w A5 chyba nie jest dostępny :thumbdown:

Opublikowano

pneumatyka to raczej średnie rozwiązanie... po za wyglądem to trakcji brak na "air".

Co do Street Comfort to z opini które czytałem/słyszałem w rozmowie to jest to dośc komfortowe rozwiązanie jak na gwint... pewnego rodzaju kompromis.

Osobiście mam teraz KW 2 Inox i było skrecone na 50% twardości przód i tył (jest 19 pozycji), i było bardzo spoko. obecnie utwardzony mam tył i ustawienia to 9/19 przód + 14/19 tył. efekt?: jest juz wyczuwalna ogólna twardośc auta, czasem jest mniej komfortowo ale w prowadzeniu jest kolosalna różnica.

Opublikowano

miałem na myśli ori pneumatykę a nie air ride'a, mam okazję śmigać na pneumatyku w S-klassie i rozwiązanie bardzo fajne, do normalnej jazdy jest "auto" a do zapierdalanki 2 x twardy :good: w A8 też mi się na tym fajnie śmigało

Opublikowano

aa tak... tylko to nie opuszcza auta... a chodzi równiez z tego co ja zrozumiałem żeby była możliwość posadzenia auta niżej - jak 1BV.

Opublikowano

aa tak... tylko to nie opuszcza auta... a chodzi równiez z tego co ja zrozumiałem żeby była możliwość posadzenia auta niżej - jak 1BV.

Jak nie opuszcza jak opuszcza. Tu jest mowa o zawieszeniu pneumatycznym, które za odpowiednio dużą dopłatą można sobie zamówić w opcji np. w A8 a nie o zmiennej charakterystyce tłumienia amortyzatorów, która jest opcją np. w A4 B8.

Opublikowano

Jak nie opuszcza jak opuszcza. Tu jest mowa o zawieszeniu pneumatycznym, które za odpowiednio dużą dopłatą można sobie zamówić w opcji np. w A8 a nie o zmiennej charakterystyce tłumienia amortyzatorów, która jest opcją np. w A4 B8.

no ale my tu mówimy o A5 a nie A8 ;-) tu mamy tylko tłumienie. alternatywy? springi lub gwint.

Opublikowano

no ale my tu mówimy o A5 a nie A8 ;-)

Przecież vario na wstępie zaznaczył że niestety niedostępny w A5 :blink:

Opublikowano

no ale my tu mówimy o A5 a nie A8 ;-)

Przecież vario na wstępie zaznaczył że niestety niedostępny w A5 :blink:

rozmowa jest o zawiasie w A5, gwincie, springach air ride itp... nie ma pneumatyki opuszczanej w A5... a Vario napisał że jest ale w A8 :decayed::naughty:

Opublikowano

Wiesz co, często nie mogę Cię zrozumieć :)

Opublikowano
:polew: tylko się nie pozabijajcie, napisałem jasno, szkoda, że idealne rozwiązanie jest w w A8 a szkoda, że nie jest dostępne w A5, na tym koniec
Opublikowano

:polew::drunk: :drunk:

dwie flaszki 0,7 i będzie wspólny język jak talala

Opublikowano

5h?Chyba 25.. :)

Od poniedziałku zaczynam...

:good:[br]Dopisany: 08 Sierpień 2011, 23:40_________________________________________________

Pełna korekta lakieru to 2 dni roboty jeśli chcesz to wykonać porządnie.

Biorąc jeszcze pod uwagę że mam DA to lekko tyle muszę liczyć.

Między innymi dlatego jest to tak kosztowne w firmach detalingowych.

Masz dobre podejscie do tematu a to juz dobry poczatek :naughty::good:

Ja naprawde na szybko to myje okolo 2,5h. Tylko ze moje auto ma 2 warstwy sealanta i 2 warsty wosku :)

Tak to mycie z usunieciem asfaltu, nalotow metalicznych itp, wewnatrz drzwi, klapy tylnej. A pozniej glinkowanie.. 5h moze byc malo :) Po korekcie przydalo by sie zarzucic jeszcze jakiegos sealanta poczekac troche a o wosku nie wspomne.

A gdzie jeszcze felgi, plastiki, gumy, szyby... :naughty:

Opublikowano

hehe nic tylko po takich ludziach kupować furki ;) podobne podejście mam do tematu Makki a takie zwykłe mycie płynem wodą na myjce spłukanie na sucho i reszta detali raz na tydzień czasami dwa ile Ci zajmuje ??

Opublikowano
  • Autor

Ja tam nie liczę :decayed:

A tak szczerze nie chwaląc się wszystkie swoje auta sprzedawałem pierwszemu klientowi który przyjeżdżał oglądnąć i to za kwoty wyzsze niz srednia...inna sprawa że wszystkie je miałem od nowości..dopiero A5 nie kupiłem nowego(nie licząc kiedyś dostawczaków).

Opublikowano

jak się czyta na forum u nas to serce rośnie że nie tylko ja się sprzedaje auta a potem śpie spokojnie. Szkoda że nas tak mało jest w tym "uczcuiwym kraju"... ale fakt miło usłyszeć od mechanika/tuningowca że ma się auto "igła" :) (ostatnio tak właśnie miałem gdy się Adam z Sportmile przejechał)

Opublikowano

Ja tam nie liczę :decayed:

A tak szczerze nie chwaląc się wszystkie swoje auta sprzedawałem pierwszemu klientowi który przyjeżdżał oglądnąć i to za kwoty wyzsze niz srednia...inna sprawa że wszystkie je miałem od nowości..dopiero A5 nie kupiłem nowego(nie licząc kiedyś dostawczaków).

he he a ja myje normalnie (no powiedzmy w 40 min. ) nie mam gnoju w srodku , wiaderko , gabka i pielucha a juz dwa auta sprzedaly sie nawet bez ogladania , o jedno sie prawie bili a na jdeno z obecnych jzu dawno kolejka jest ustawiona :decayed:

hehe nic tylko po takich ludziach kupować furki

zaraz zacznie korodowac , bo lakier bedzie zdarty do golej blachy :polew::wink4:

Opublikowano
  • Autor

Myjesz B8 gąbką? :decayed::wink4: wycierasz pieluchą? :wink4::decayed:

Opublikowano

oooo juz nie kochany , od kiedy mam Shielda :tongue4::decayed::wink4: