Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Pływajacy samochód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukałem wątków związanych z moim problemem ale żaden nie wydał mi się odpowiedni wiec postanowiłem zapytać a mianowicie problem wygląda następująco. W czasie jazdy po asfalcie auto prowadzi cię super ale wystarczy że napada świeży śnieg i samochód jadąc prędkością powyżej 50 km/h zaczyna pływać po całym pasie i jest niestabilne. Pierwszy raz mam samochód z napędem na 4 kółka wiec czy napęd Quattro możne powodować takie pływanie na jezdni. czy możne jakiś inny system powoduje takie zachowanie?? :mysli:

Opublikowano

jakiej szerokości masz koła ?

Opublikowano

tak jak kolega wyzej ma na mysli problem moze lezec w stanie bieznika oraz szerokosci laczka. Zaleznosc jest taka iz im szerszy kapec tym bardziej auto prowadzi na koleinach ktorych u nas nie brakuje

Opublikowano

sprawdź ciśnienie w kołach oraz stan amortyzatorów, przyczyną może być też zła zbieżność

Opublikowano

u mnie przyczyną pływania były wywalone przednie amortyzatory.po wymianie wszystko ok.

Opublikowano

mam te same objawy co genzo80 tylko moja lalka jest bez quattro, amory i sprężyny oki, sprawdzone na szarpakach, żadnych luzów-stuków (oponki klebery nówki 195/60 ciśnienie ok)samochód tak zachowuje się tylko na specyficznej nawierzchni gdy na równej drodze pojawi się choćby niewielki kawałek zmrożonego sniegu lub tkz. ciniutki język lodowy :confused4:, podejrzewam :mysli:, że na jesieni jak zmieniałem sprężyny z progresywnych na standardowe mechanik nie ustawiał zbieżności z tyłu ale pewność będę miał jak jutro zrobię całkowitą geometrię :hi:

Opublikowano
  • Autor

Oponki są prawie nówki kupione w zeszłym sezonie rozmiar 205/55 pozostaje mi sprawdzić reszte podpowiedzi :)

Opublikowano

Dziś mój spec od zawiechy posprawdzał mi zbieżność , tak jak przypuszczałem tył do regulacji. Teraz po ustawieniu lalka śmiga jak po torach :>

Opublikowano
  • Autor

W takim razie po świetach udajemy się na sprawdzenie zbieżność i ewentualne jej poprawienie i zobaczymy jak bedzie się zachowywać :)