Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Jakie dywaniki gumowe wybrać???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam te drugie firmy PETEX, super sprawa.

potwierdzam, polecam, nie są tanie w porównaniu do innych ale pasują idealnie, no i wyglądają normalnie :good:

Opublikowano

Ja mam te drugie firmy PETEX, super sprawa.

potwierdzam, polecam, nie są tanie w porównaniu do innych ale pasują idealnie, no i wyglądają normalnie :good:

Nie przesadzajcie, nie pasują idealnie. Trochę się marszczy przy założeniu na stopery, do tego jak dla mnie za krótka guma kierowcy - w porównaniu do oryginału. Genralnie dają rade i sam takie mam - jednak oryginał jest zdecydowanie ładniejszy i lepiej spasowany.

W b4 podobna sytuacja.

Opublikowano

Nie przesadzajcie, nie pasują idealnie. Trochę się marszczy przy założeniu na stopery, do tego jak dla mnie za krótka guma kierowcy - w porównaniu do oryginału. Genralnie dają rade i sam takie mam - jednak oryginał jest zdecydowanie ładniejszy i lepiej spasowany.

W b4 podobna sytuacja.

chyba co innego Ci się marszczy :decayed: może u Ciebie coś nie tak jest z podłoga ( składany z 2 :gwizdanie:), bo ja mam te ptexowe i są idealne, i to nie jedna osoba z forum Ci to przyzna dywanik kierowcy nie może być za długi bo byś np nie wysprzęglał do końca bo ci dywanik by blokował :gwizdanie:

Opublikowano

W b4 podobna sytuacja.

chyba co innego Ci się marszczy :decayed: może u Ciebie coś nie tak jest z podłoga ( składany z 2 :gwizdanie:), bo ja mam te ptexowe i są idealne, i to nie jedna osoba z forum Ci to przyzna dywanik kierowcy nie może być za długi bo byś np nie wysprzęglał do końca bo ci dywanik by blokował :gwizdanie:

Weź się otrząsnij i następnym razem zastanów się co piszesz. Nie życzę sobie takich chamskich docinek bez uzasadnienia. Samochód nie jeden testowany jesli chodzi o b5, jesli wycinamy pod plastikowe stopery to robi się mała fałda. Można na upartego zniwelować podcinając gume bardziej - po pewnym czasie i samo się układa. Samochód nie składany z dwóch i nie jeden... handlujesz tym że tak się unosisz? :polew: Dywanik kierowcy oryginalny jest dłuższy i da się wysprzęglać, pozostaw swoje mądrości dla siebie jesli nie sprawdzałes a jedynie gdybasz.

Napisałem to tylko i wyłacznie po to, żeby ktoś się nie zdziwił jesli u niego też sie lekko zmarszczy.

Ps. dla Twojej świadomości, dywaniki przekładane do innych b5 -te same i sytuacja identyczna. Mowa o B5 II FL.

Edit, dla potwierdzenia moich słów:

Dywaniki oryginalne (porównaj długość góry od wycięcia na plastyk pod stope):

zdjecie zapożyczone od ogra :naughty:

http://audi.pacula.eu/wp-content/gallery/2009-01-20-audi-a4-wywaniki-gumowe-i-mocowania-zmieniarki-cd/img_0407.jpg

zdjecie z przykladowej aukcji petexów:

http://allegro.pl/audi-a4-b5-95-00-dywaniki-gumowe-oryginalne-petex-i1303897970.html

Pomijam kwestie długości tylnych dywaników i podcięcia dywanika pasażera... przez co własnie może się marszczy.

Opublikowano

ja mam POL-GUM i jestem po poprzedniej zimie zadowolony... koryta jak trzeba na zime :przebiegly:

Opublikowano

Panowie pochylcie ku sobie czoła :notworthy:i się nie kłućcie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

kiedys ktos podawał link do aukcji z dywanikami identycznymi jak ori, nie moge ich teraz znalezc, miałem w zakładkach ale aukcja juz nieaktywna. Wie ktos kto je sprzedaje?

Opublikowano

Polecam PETEX

Opublikowano

Kupiłem dywaniki z tej aukcji. Zagadałem z kolesiem i dołożył mi gratis stopery te co się wkręca w podłogę. Na innej aukcji sprzedaje je po 19zł. Czekam teraz na przesyłkę.

http://allegro.pl/show_item.php?item=1306453459

Opublikowano

Kupiłem dywaniki z tej aukcji. Zagadałem z kolesiem i dołożył mi gratis stopery te co się wkręca w podłogę. Na innej aukcji sprzedaje je po 19zł. Czekam teraz na przesyłkę.

http://allegro.pl/show_item.php?item=1306453459

mam identyczne kupione jakiś czas temu, dobre wykonanie ( gruba guma) i idealnie leżą będziesz zadowolony :good:

Opublikowano

Na zimę muszą być gumowe bo inaczej będzie wilgoć w aucie - całe to błoto będzie przesiąkać przez dywaniki - podgumowanie ich niewiele daje.

Krótko mówiąc na wiosnę i lato - materiałowe, a na zimę - gumowe :good: