Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Nieszczelny układ wydechowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie mam następny problem z układem wydechowym. Sprawa jest następująca, jst bardzo głośno tak jakby się gdzies przepalił ale w okolicy silnika, i gdzie z tamtego miejsca wydobywają się również spaliny. Podejrzewa może ktoś co to może być? gdzie może byc ta nieszczelność? i czy lekkie falowanie obrotów może być od tego ? Dzięki Koledzy i Wesołych dla Was i dla Waszych perełek :naughty:

Opublikowano

wjedz na kanal i sprawdz, mogla byc uszczelka albo plecionka

Opublikowano

silnik kolektor

kolektor katalizator

katalizator wydech

nie wiem, ciezko przez forum to okreslic :rolleyes:

Opublikowano

a nie bede zakladal juz nowego tematu, trudny jest dostep do swiec w moim silniku ? bo zamierzam wymienic ale nie wiem czy sie sm tego podejmowac czy dam to jakiemus mechaniorowi;)

Opublikowano

Świece są łatwo dostępne, potrzebujesz klucza do świec 16mm i długą przedłużkę.

Opublikowano

ok dzieki Wam wielkie[br]Dopisany: 26 Grudzień 2010, 12:52_________________________________________________

Witam Panowie mam następny problem z układem wydechowym. Sprawa jest następująca, jst bardzo głośno tak jakby się gdzies przepalił ale w okolicy silnika, i gdzie z tamtego miejsca wydobywają się również spaliny. Podejrzewa może ktoś co to może być? gdzie może byc ta nieszczelność? i czy lekkie falowanie obrotów może być od tego ? Dzięki Koledzy i Wesołych dla Was i dla Waszych perełek :naughty:

Dla wyjaśnienia, problemem było złącze elastyczne.