Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

(1,8T AEB 1997) Pytanie do praktyków o odczuwalne różnice w świecach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie (1,8T AEB 1997) pytanie do praktyków o odczuwalne różnice w świecach, a konkretnie czy warto wydawać 40 zł. x4 na świece platynowe NGK PQR6 - czy jakoś inaczej (chodzi o oryginały), czy są odczuwalne różnice podczas jazdy z innymi świecami - na przykład z trzyelektrodowymi Boschami dedykowanymi do 1,8T , bo jak nie ma różnic to po co przepłacać ? A może ktoś ma doświadczenia z jeszcze innymi świecami ?

Chodzi mi o opinie praktyków, którzy sami używali w/w świece, a nie o odpowiedzi typu "Myślę że NGK są lepsze"...choć nie porównywał nigdy z Boschami.

Opublikowano

szczeże mówiąc jak 20 lat jezdze samochodem nie miałem problemu ze świecami

jak pracowałem jako mechanik to raz mi się trafił ze strzeliła świeca(nie było iskry)

tak w ogóle to ciekawe z kąd ta teoria że ta świeca pochodzi tyle a ta tyle i tak powinno się wymieniać co 15000 :)

może być problem tylko wtedy jak będzie źle dobrama ciepłota świecy to może się wtedy coś dziać

A i raz miałem samochód gdzie była wkręcona świeca ż krotszym gwintem przelatał 10000 i dopiero przy OT zostało wykryte kierowca nie czuł różnicy tak mówił.

Opublikowano

Dla mnie brak roznicy, roznica moze byc w wytrzymalosci swiecy a nie w pracy silnika, przynajmniej tej odczuwalnej. Mialem Boscha i mam NGK. Mysle ze roznice odczuc mozna dopiero gdy jakas swieca sie uszkodzi, pytanie jest tylko ile dana swieca wytrzyma.

[br]Dopisany: 05 Listopad 2007, 17:33 _________________________________________________Dodam ze dla mnie 15tys km do wymiany to jakas paranoja, ja robie dziesiatki i nic sie ze swiecami nie dzieje.

Opublikowano

Pracuje jako mechanik,i z NGK mialem same problemy kazdemu odradzam.100 razy lepsze sa polskie Iskry.

Opublikowano

Pracuje jako mechanik,i z NGK mialem same problemy kazdemu odradzam.100 razy lepsze sa polskie Iskry.

a to dobre. Tym zdaniem bys podwazył sto milionów opinii innych uzytkowników

Opublikowano

ja ostatnio właśnie wymieniłem na NGK. wcześniej poparzeni właściciel zamontował BERU i zrobił na nich 20 kkm. później autko stało ponad rok i kopiłem je ja i natrzaskałem jeszcze prawie 30 kkm i jak wymieniłem kumpel mechanik sie mnie pyta po co ja je zmieniam przecież są rewelacyjne i faktycznie takie były. no ale cóż zobaczymy jak teraz będzie z NGK. na wszelki wypadek zostawiłem sobie tamte ;)

Opublikowano

Ja mam NGK roznicy nieodczolem zadnej ale zmienilem na tak owe bo mi je gazownik polecil do Gazu.

Opublikowano

Jak wam peknie izolator i zrobi balagan w cylindrze to szybko zmienicie zdanie na temat NGK.

A co do roznic to kiedys zalozylem do 126p Bosch super4 i roznica byla dosyc duza,no ale wiadomo ze nie ma co porównywać.

Opublikowano

Jak dla mnie to tylko i wyłacznie NGK. Stosowalem wczesniej tez w innych autach, znajomi również chwalą sobie te świeczki.

Jak wam peknie izolator i zrobi balagan w cylindrze to szybko zmienicie zdanie na temat NGK.

Jesli nie załozysz uszkodzonej świecy to izolator bałaganu nie narobi.

Poza tym jeśli świece kupisz w autoryzowanym punkcie, zachowasz paragon zakupu, a izolator wylecialby sam z siebie (wada techniczna swiecy) to NGK jeszcze wyremontuje silnik na swoj koszt.

Opublikowano

Ja też jezdze na swiecach NGK od Kwietnia i rewelka.

Polecam.