zgredek27 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Witajcie, jak w temacie. Sprawa dotyczy podgrzewanych dyszy spryskiwacza. Zauwazylem spalony bezpiecznik (maly, 5A). Założyłem nowy, smród w samochodzie straszny, bezpiecznik po 10sek spalony. Ok. rozumiem że gdzieś jest zwarcie ale... jako że nie rozbierałem nigdy dyszy mam pytanie. Po pierwsze: Jak wyciagnac same dysze spryskow z maski po drugie, czy szukac usterki w samych dyszach czy na kablach (jaki jest ich sposob dzialania) po trzecie, jakies inne pomysly, rady? Gdzie wiązka lubi padać? Też wątpie żeby kable same od siebie nagle zwarcie robiły.
Daimos Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 odłączaj wtyczki po kolej od spryskiwaczy i zobacz czy po odłączeniu występują zwarcie, jeżeli nie to odłączony spryskiwacz do wymiany samą wiązkę możesz sprawdzić na łączeniu maska/nadwozie z prawej strony
zgredek27 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2010 W sumie to jest jakas mysl. Wtyczka jest wpinana w sam spryskiwacz czy jest laczone gdzies dalej? Zimno na szukanie
Rekomendowane odpowiedzi