Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jak zbić przegub wewnętrzny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie chcę wymienić przegób wewnętrzny półosi, jak się do tego zabrać aby zbić z jednej półosi i nie uszkodzić aby móc go włożyć na drugą. Przy zewnętrznym wkręcamy śrubę piasty, a jak to wygląda przy wewnętrznym?

Opublikowano

Seger od wewnatrz.

Opublikowano
  • Autor

Czyli ściągam tą blachę od wewnątrz i tam jest dostęp?

Opublikowano

hey.Tak dokładnie.O tyłu masz tak bleche pokrywke i ja musisz zbic i jak ja zbijesz to na koncu połosi bedziesz widział zabezpieczenia.Szczypcami sciagasz i przegub powinien lekko sie wysunac.Przy montarzu drugiego nie zapomnij załozyc zabezpieczenia w komplecie powinno byc nowe.Ile dałes za przegub? nowy czy uzywka?

Opublikowano
  • Autor

Dzięki bardzo. Mam przegub z drugiej półosi. Jak coś mogę mieć na sprzedać jak trzeba.

Opublikowano

hey.Tak dokładnie.O tyłu masz tak bleche pokrywke i ja musisz zbic i jak ja zbijesz to na koncu połosi bedziesz widział zabezpieczenia.Szczypcami sciagasz i przegub powinien lekko sie wysunac.Przy montarzu drugiego nie zapomnij załozyc zabezpieczenia w komplecie powinno byc nowe.Ile dałes za przegub? nowy czy uzywka?

Dopiero co wymienialem przegub wewnetrzny a drugi bede robil na dniach.Niestety przegub nie wysuwa sie lekko z polosi i trzeba te polos wybic.Oczywiscie najpierw zdjac pierscien Segera,wybic poloske,nabic nowy przegub.Naleze zwrocic uwage bo na przegubie z jednej strony jest lekki frez od wewnatrz i tym frezem wchodzi na polos.W innym wypadku gdy nabije sie odwrotnie nie zalozymy pierscienia.

Opublikowano

Moze był zapieczony bo moze guma była peknieta albo juz wik zrobił swoje:) .W kilku autach zmieniałem juz i schodziły rożnie ale najczesciej bez problemu:)Rożne atrakcje sie trafiaja przy takich naprawach.Ja w moim tez mam wewnetrzyny przy lewej do wymiany ale juz mnie sie tak nie chce.Kolego Knipex a ile dałes za swoj przegub i jakiej firmy bo jak sie juz zmotywuje to bede musiał sie wziąc za to eh:)pozdro

Opublikowano

Jak sprawdzic w jakim stanie jest przegub wewnetrzny ma jakes luzy :mysli:

Opublikowano

Jezeli zlapiesz za poloske przy przegubie wewnetrznym to nie powinien miec luzu góra-dół.

• 1 rok później...
Opublikowano

przeczytalem watek i sam juz niewiem . Zrobilem jak kolega wyzej napisal zlapalem za poloske jak auto stalo na kolach,najblizej wew.przegubu i gora dol i jest wyczowalny na oby dwoch oskach lekutki luz??!!

Problem jest tego typu iz na skreconych kolach nic nie strzela itd. ale jak juz przejade przez tory lub wbije 3 bieg i dodam fest gazu to slychac tyrkotanie od strony kierowcy,wiec chcialbym sie zabrac za wymaine przegubow. Tylko jak tu czytam to juz we łbie sie kreci i niewiem co robic.