Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1,8T]Problem z temp. silnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przed zima wymienialem termostat , poprzedni padl i podczas jazdy silnik byl praktycznie zimny, dopiero przy postoju temp silnika sie podnosila . Tak wiec ... termostat jest nowy , przy V do 170 - 180 jest ok , ale powyzej temp silnika spada i to czesto do minimum :| co jest grane , gdzie szukac przyczyny ?

aha - co wazne - puki co nie mialem okazji sprawdzic czy jest to zalezne od temp. powietrza , akurat wtedy gdy zauwazylem przypadlosc bylo od -2* do 2*C

Opublikowano

Może sprawdź co pokazuje klimartonik (chyba na 51)

Opublikowano
  • Autor

ok , sprawdze przy kolejnej okazji , jednoczesnie czekam na kolejne sugestie

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja tez wymienialem termostat w wakacje przed wyjazdem do chorwacji (generalny przeglad) przejezdzilem do zimy i jak chwycily te mrozy to znow mi wysiadl... i jak pojechalem znowu do serwisu to juz mi zrobili go tak ze trzyma 90C i nie skacze. :) zastanawiam sie bo ukradli mi pokrywe silnika ta od spodu przed tym zdarzeniem i moze wody nalecialo i moze to byl powod... :/

Opublikowano
zastanawiam sie bo ukradli mi pokrywe silnika ta od spodu przed tym zdarzeniem i moze wody nalecialo i moze to byl powod... :/

Napewno to niebył powód , termostat w ABC jest bardzo głęboko schowany.

Opublikowano

tak wlasnie myslalem bo zanim sie dostali do srodka i wymienili mi go czekalem 2 dni :P

Opublikowano
tak wlasnie myslalem bo zanim sie dostali do srodka i wymienili mi go czekalem 2 dni :P

Nie no 2 dni to przesada ja to akurat wymieniałem w A6 tam jest więcej miejsca niewiem ile więcej czynności trzeba wykonać w A4 ale napewno jest mniej miejsca na łapki :)

Opublikowano

Latay - mialem dokladnie to samo ale bmw e30 ktora juz umarla i byla to pompa wody...