Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

KOROZAJA trójkątnej osłonki w 2000r!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy wy też macie problem z tym czarnym trójkącikiem przy szybie tylnych drzwi??? Ostatnio zacząłem przyglądać się im po obu stronach i zauważyłem, że oba są już dobrze spuchnięte. Audi w Raichu było serwisowane, wiec może podjechac z tym do naszego ASOw ramach gwarancji na nadwozie???

Pozdrawiam

MASA

Opublikowano

mi nic nie rdzewieje a pewnie jak pojedziesz do aso z tym to cie wysmieja :lol:

Opublikowano

W B5 to rzadki przypadek no ale w B6 to po 4 latach sie pojawia :shock:

Opublikowano

MASA u mnie dokladnie to samo i tez mam rok 2000.

Opublikowano

U mnie też nie ma tego problemu, choć blachy mam dość dobrze porezane. Ja bym pojechał na Twoim miejscu do ASO, nic nie szkodzi, na perforację jest 10 lat gwarancji o ile autko było na bieżąco serwisowane w ASO.

A swoją drogą wczoraj widziałem B5 rocznik 97 gdzie obydwa brzegi maski przy błotnikach były spuchnięte tak na ok 5 mm i te plamy były dość sporawe. Sprzedawca zapierał się, że autko nie bit ale jakoś w to nie uwierzyłem. :???:

Opublikowano
U mnie też nie ma tego problemu, choć blachy mam dość dobrze porezane. Ja bym pojechał na Twoim miejscu do ASO, nic nie szkodzi, na perforację jest 10 lat gwarancji o ile autko było na bieżąco serwisowane w ASO.

A swoją drogą wczoraj widziałem B5 rocznik 97 gdzie obydwa brzegi maski przy błotnikach były spuchnięte tak na ok 5 mm i te plamy były dość sporawe. Sprzedawca zapierał się, że autko nie bit ale jakoś w to nie uwierzyłem. :???:

na bank bite :wink:

Opublikowano

Tak też się domyślałem, ale dziękie za potwierdzenie :grin: Jak ktoś da 28 tyś za 1.8 bez turbo w roczniku 97 w dodatku bite w przód to nieźle straci :cool:

Opublikowano
  • Autor

Skoro nie jestem sam, wiec ten problem powinien być znany w ASO, spróbuję podjechać, najwyżej mnie wyśmieją, mam nadzieję, że bez problemu uznają mi niemieckie LONG przeglądy,

Pozdrawiam

MASA

Opublikowano

u mnie identiko problemik w avancie z grudnia '99

Opublikowano

to widze ze modele po lifcie sa jakies bardziej felerne a z reguły jest odwrotnie.dziwne to :razz:

Opublikowano
Ja bym pojechał na Twoim miejscu do ASO, nic nie szkodzi, na perforację jest 10 lat gwarancji o ile autko było na bieżąco serwisowane w ASO.

Na perforacje a ten element raczej nie podlega temu. Chociaz warto podjechac i sie zapytac. Oczywiscie musisz miec ksiazke, a w niej przeglady ze byly robione na blache.

Co do maski to potwierdzam, ze byla bita. U mnie zalozyli chyba taka co ze 2 lata lezala pod golym niebem i to samo sie dzieje. Dlatego szukam i szukam.

Ogolnie jest jeszcze kilka elementow co rdzewieja i nie koniecznie musza byc po stluczce.

Opublikowano

tez zwsze sie zastanawiałem jak to jest z tym trojkacikiem ... widzialem dziesiatki Audi A4 i czesc z nich wlasnie miala "puchnace" trojkaciki a czesc nowki sztuki ... do tej pory nie znalazlem zaleznosci dlaczego tak sie dzieje biorac pod uwage ze w samochodach nie bitych jak i po dzwonach wystepowaly obydwa przypadki ...... :roll:

ja osobiscie mam piekne gładkie czarne trójkaciki ..... :twisted:

Opublikowano

ja mam gładkie,ale denerwuje mnie że nie przylegają już ładnie do szyby :sad:

Opublikowano

to mam szczęście bo u mnie idealnie głądkie :cool:

Opublikowano
  • Autor

Witam,

W piatek odwiedziłem najblizszego ASO, nie umiano mi powiedzieć czy to normalne, że w tak nowym samochodzie te elementy puchną, pierwsze pytanie było raczej - czy aby na pewno ma pan robione przeglady na blachy??? - rozumiem, że chodziło tu o odrzucenie reklamacji bez oglądania!!! Następnie ktoś się pofatygował i stwierdził, że są to elementy składowe drzwi, więc coś takiego, jak też słupek śrpodkowy nie podlega gwarancji na perforację. Chyba tu zakończę moją walkę, poddaję się.

Pozdrawiam

MASA

Opublikowano

Też mam auto po lifcie i da sie dojrzeć purchelki na tym elemencie. Swoją droga ile to możę kosztować w ASO i polakierować będzie nówka ;)

Opublikowano
  • Autor

... oczywiście, za 350 zł nawet w ciągu tego samego dnia,

pozdrawiam

MASA

Opublikowano

Żartujesz - ta pierdoła tyle kosztuje?

Opublikowano
  • Autor

...to jest cena za 2 szt + robocizna w ASO SZEWCZYK,

Pozdrawiam

MASA

Opublikowano

ja tez mam 2000 i nic sie nie dzieje takiego...dziwne, ale tez widzialem w kilku A4 takie objawy