Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Rurka odpowietrzająca skrzynie korbową a olej..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bry :hi:

Tak się zastanawiam czy przy odpiętej bądź uszkodzonej na wejściu rurce odpowietrzającej skrzynię korbową (tej idącej do membrany na pokrywie zaworów) jest w stanie tą dziurą silnik wypluć cały bądź większość oleju?

Pozdrawiam

Opublikowano

nie powinien, no ale jak odma jest sprawna to ten olej co tam sie zbiera, spada z powrotem do srodka,

im silnik w gorszej kondycjii tym bardziej dmucha przez odmę, ale wypluwać oleju nie powinien

Opublikowano

...jest w stanie tą dziurą silnik wypluć cały bądź większość oleju?

nie ma szans żeby takie ilości wyleciały :decayed:

Opublikowano

ok dzięki Panowie w takim razie szukam dalej co poszło bo na 500km potrafi mi cały olej z silnika wypluć:)

Opublikowano

nie nie spala silnik jest w bardzo dobrej kondycji tylko gdzie nie stane to zostawiam plamy, coś pewnie uwaliłem lub gdzieś uszczelka poszła bo schodzi do suchego bagnetu :)

wyczyściłem wczoraj całą głowicę i osprzęt specjalnymi środkami do czyszczenia silników potem przejechałem karcherem przy temperaturze ponad 100' doleje do max i będę obserwował

Opublikowano

Ja miałem uwaloną tę rurke ale to śladowe ilości tam uciekały. Jeździłem z tym jakiś czas, silnik uwalony w oleju ale ubytków większych nie zaobserwowałem.

Opublikowano

pytanie do tych co wypowiadali się w temacie...

Próbował ktoś z wypowiadających się w temacie odpiąć tą rurkę odpalić auto i potrzymać go chwilę na wyższych obrotach? :cool1:

Olej płynie tamtędy delikatnie po ściance pod rurką w stopniu takim że przez kilka godzin 2 litry na pewno wypłyną :wink4:

Tak więc dziękuję i dobranoc temat można zamknąć :decayed:

Opublikowano

Ja nie robiłem takich testów bo jak powiedziałem ubytek był minimalny a najbardziej mnie wkurzało że silnik byl brudny :disgust:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...