Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z wyjęciem radia Audi Symphony - POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

dziś musiałem wyłączyć aku i przez to rozkodowało mi się radio w B5 tj. Audi Symphony by Matsushita. Wyciągając je prawdopodobnie źle włożyłem wyjmak do jednego z otworów i teraz nie mogę wyciągnąć radia ;/, a kod jest na radiu :(. Sytuacja jest taka, że lewy górny zaczep trzyma, a pozostałe 3 są zwolnione. Próbowałem wkładać wyjmak wiele razy i na wiele sposobów, ale niestety bez skutku. Czy ktoś ma pomysł na wyjęcie radia?

Opublikowano

ostatnio przerabiałem to samo, wyjmakami nie szło wyciągnąć

zrobiłem tak jak ktoś z forum polecił, mianowicie na siłę :evil:

ściągnąłem ten plastik co jest przy awaryjnych (nie wiem jak to jest w b7) i długimi śrubokrętami z jednej i z drugiej strony podważałem. radio nie wyszło, ale panel odszedł od radia, wtedy bez problemu można już było wyciągnąć całe radio

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

kurcze ja mam podobnie, u mnie 3 jakos takos trzymaja natomiast jedna jest zupelnie jakby puste wejscie nic tam nie lapie jakby tam nic nie bylo.

2 mechanikow nie dalo rady wyjac i nawet serwis ASO zrezygnowal i nie wie jak wyciagnac.

Mam tez Radio Symphony 1. A mam drewno gdzie sa awaryjne wiec nie bardzo tak dam rade to zdjac. Nie mam kurde sil juz nie wiem czy da sie konsole wyjac ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Oj znam ten problem,bo również wyciągałem.Jedynym sposobem,było wyczepienie przedniego panelu radia.Później było już za co złapać i wyciągnąć.Życzę powodzenia,bo to niełatwa sprawa,a radio uszkodzić nie trudno...

Opublikowano

pół roku z tym walczyłem, bo jakiś pajac wcześniej pokrzywił w środku blaszki, jedyna opcja to odciągnięcie na siłę panela w miejscu w którym wyjmak nie puszcza i śrubokrętem sobie pomóc, panel trzyma się na czterech małych wkręcikach, po zabiegu można to naprawić :cool1:

dsc09360z.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• 1 rok później...
Opublikowano

Użeram się z tym drugi dzień i jestem zrezygnowany.

Do zakończenia pełnym sukcesem operacji zmiany 1DIN na 2DIN w moim samochodzie brakuje mi ostatniej rzeczy, czyli zmiany konsoli 2DIN z szarej na onyx czerń, jaką mam w aucie. Szara była zainstalowana tymczasowo, dopóki nie zorganizuję czarnej. Czarna konsola przygotowana do założenia. Zabieram się za rozmontowanie tunelu, przechodzę do wyciągnięcia radia dwudinowego Symphony i tu porażka.

Początkowo nie wiedziałem w jaki sposób włożyć do radia wyjmaki, ale pobiegłem podpatrzyć w starym modelu Chorus i stwierdziłem, że muszą wchodzić ostrym do wewnątrz, jak to jest pokazane na tych ilustracjach:

ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

Po włożeniu wszystkich czterech wyjmaków, tak, jak jest to pokazane tutaj: ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

okazało się, że: nr.1 zaczepia się dobrze; nr.2 praktycznie w ogóle jakiś jest martwy, mogę swobodnie włożyć wyjmak do samego końca i wyjąć (jak w masło); nr. 3 zaczepia się bardzo dobrze; nr.4 powiedział bym że tak na trójkę, raczej słabo.

Wyciągnąć tego nie idzie za Chiny ludowe - to celne określenie, którego użył kolega z tego forum - .: AUDI KLUB POLSKA :. • Zobacz wątek - [A4 B5] - Audio - Jak wyciągnąc symphony ? , z tą różnicą, że ja nie próbowałem z innymi wyjmakami, niż te co posiadam. Poza tym postępowałem jak autor tamtego przywołanego wątku. U mnie radio wysuwa się może na 1,5 mm po czym jakieś ustrojstwo bloczy jakby metal uderzał o metal... Ale blokuje się tak jakby przy nr.1 i nr.3, mimo że nr.2 jest martwy wydaje się, że stamtąd radio chciałoby wyjść. Do tego te wyjmaki są tak ostre, że można sobie palce poodcinać używając dużo siły :|

Wkurza mnie to już do tego stopnia, że rozważam wyciągnięcie tego radia metodą drastyczną/siłową, tzn. wsunę dwa wkrętaki tak jak tutaj (ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting) i pociągnąć mocno energicznie do siebie. Stąd mam pytanie, czy uda się w ten sposób radio wyciągać i z jakimi zniszczeniami należy się liczyć?

Rozmawiałem z jednym gościem, który wyciągnął radio Symphony demontując całą deskę rozdzielczą... :/ ja wolałbym tego nie robić. Słyszałem też, że po wyciągnięciu schowka można by się dostać do tyłu radia i jakoś je wypchnąć (ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting). Nie wiem co zrobić, pomóżcie, mile widziane wszelkie rady.

PS. Zajechałem do ASO. Nie dali rady :(

• 5 lat później...
Opublikowano

młotwk i przecinak panowie xD hehe poważnie mi szybciej panel przedni odszedł niż te zatrzaski puściły ... po wyjęciu panelu  z górki