Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Duże Spalanie ( Z 8 litrów Napewno;/ ) Proszę O Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a po czym poznac te lejące wtryski ?? bo z mojego strasznie smierdzą spaliny :D u kolegi w garazu jak odpalilem silnik na 10sekund to musialem wylaczac bo myslelismy ze sie udusimy ma to jakis zwiazek z tymi wtryskami? a tak wogole to na przeglądzie spaliny wyszły ok wiec juz sam nie wiem...

Kolego ,ciągle narzekasz ,że dużo Tobie auto pali i ciągle pytasz o coś nowego. Mam pytanie ile rzeczy z tych co poradzono Ci na forum posprawdzałeś ?

Opublikowano

[/b] fela chyba nie ma nic do znaczenia bo zmieniajac fele na wieksza automatycznie zmieniasz opone o mniejszym profilu i to wszystko sie rownowazy!

Rozmiar felg ma wpływ na spalanie, wyjaśniał już to kiedyś na forum chyba spanky (pozdrawiam). Odsyłam do lektury.

Mój AFN bierze w mieście ponad 8l. Z tego co już chłopaki posiadający AFN-y pisali na forum to 7-8l to norma. Tylko u mnie jest do tego walnięty trermostat, który też wpływa na wyższe spalanie. [br]Dopisany: 22 Luty 2008, 12:18 _________________________________________________prawie wszystko nt wartości spalania jest tu

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,1540.0.html

Opublikowano

a po czym poznac te lejące wtryski ?? bo z mojego strasznie smierdzą spaliny :D u kolegi w garazu jak odpalilem silnik na 10sekund to musialem wylaczac bo myslelismy ze sie udusimy ma to jakis zwiazek z tymi wtryskami?

:wallbash: :doh1: :polew:

brawo jasiu. nie wiem czy wiesz. ale w trakcie II wojny swiatowej niemcy w ramach eksperymentow nad masowymi egzekucjami przeprowadzali eksperymenty z komorami gazowymi, dla ktorych zrodlem trujacego gazu byly silniki spalinowe.

wiec gratuluje pomyslu.

wrzucales logi?sprawdzales dawki wtryskow? wartoby z dodatkowych pomiarow zrobic pomiar wtryskow pod katem rozpylania, oraz wydajnosci ( zdemontowane). pomiar cisnienia sprezania. sprawdza.

bardzo duzy wplyw na zuzycie paliwa ma geometria koł - własciwa zbieznosc.

Opublikowano

tak sie sklada ze ostatnio bylem nawet w treblince i wiem cos na ten temat wiec nie musisz sie tak wysilac jasiu.

a drzwi to jeszcze się ma w garażu na dodatek otwarte wiec nam to nie grozilo tylko pisalem poprostu ze ostro sadzi olejem i czy to ma jakis zwiazek z zajechanymi wtryskami poki co, bo jutro bede mial dostep do laptopa i zrobie wszystko co trzeba wiec co sie tak trzęsiecie? spokojnie

Opublikowano

przy otwartych drzwiach to oki.

"brawo jasiu" to zart - polecam komedie: "nie ma rozy bez ognia" :wink4:

wtryski bada sie tak jak napisalem. organoleptycznie nie probowalem :naughty:

nikt sie tu nie trzesie. tylko preferujemy konstruktywne podejscie do problemow.

Opublikowano
  • Autor

<lol> to sztanga turbiny nie jest tylko w turbinach z zmienna geometria łopatek??? ja mysałem ze ta sztanga steruje łopatkami w turbinie....

eh:P ciekawe rzeczy sie dowiaduje:P jutro bede sprawdzał:P bo mnie ciekawość zżera:)

sztanga turbiny rozruszana:) popsikałem WD40, wychylla sie niby przy końcu doładowania, ale niestety zrobilrem log 011 i nic sie nie zmieniło:)

Przy okazji znalazłem ze zostałą zgubiona opaska na dolocie do IC, przykreciłem i turbo przestało juz tak świstać (brać lewe powietrze).

Ale niesety doładowanie sie nie zmieniło, nadal nie idzie do ok. 1900mbar tylko konczy sie na ok. 1600mbar;/

PS.

A co do pytan kolegów czy wszyskie porady sprawdzam to: TAK OCZYWISCIE SPRAWDZAM

Opublikowano

Mateusz te pytanie to chyba bylo do mnie "czy wszystkie porady sprawdzam" :)) :hi: