Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Podczas jazy-zapaliły sie kontrolki,wskazówki spadły do zera na ok.1sek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy spotkał sie ktoś kiedykolwiek z takim przypadkiem że podczas jazdy na ok.1 sek moze 1.5 sek zapaliły sie na desce rozdzielczej wszystkie kontrolki i wskazówki spadły do zera (obrotomierz i prędkościomierz) po czym za chwilę wszystko wróciło do normy. Poza tym nie było innego problemu, silnik normalnie ciągnął.

Opublikowano

Podłącz VAGa.

Opublikowano
  • Autor

Najciekawsze jest to ze nie ma żadnego błędu.

Opublikowano

cieżka sprawa ... zrób test zegarów ...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

hej

podepne sie do tematu

wczoraj tez mnie to spotkalo-na ulamek sekundy obrotomierz opadl do zera i zaswiecily sie kontrolki (bez sygnalu dzwiekowego) i wszystko wrocilo do normy :mysli: wczesniej tylko podskakiwala wskazowka obrotomierza podczas jazdy-czasem czesciej czasem rzadziej

pomoze tylko podlaczenie pod komputer?

Opublikowano

albo po prosty poruszajcie wtyczkami o zegarów. Może ze starości któryś pin nie styka. :mysli:

Opublikowano

i dzisiaj zglupialem... :blink:

obrotomierz calkiem zwariowal-praktycznie caly czas podskakuje raz nawet opadl calkiem zapalily sie wszystkie kontrolki i po ok 10 sek. pojawil sie sygnal dzwiekowy odrazu sie zatrzymalem i zgasilem silnik po chwili go zapalilem i bylo ok-ale caly czas wskazowka podskakuje :wallbash:

podpialem pod komputer i lipa bo nie ma zadnych bledow-zaczyna mnie to draznic i coraz bardziej sie martwie zeby cos nie pierdutlo ;(

pomozecie?

Opublikowano

Prawdopodobnie padł Ci procesor w liczniku. Te stare liczniki często tak mają chociaż czasami bywa że pada pamięć po nieudolnym cofanu przebiegu

Opublikowano

dziwna sprawa :mysli:

ten procesor to eprom :gwizdanie:

ja wymieniłbym w nim wsad na jakis pewny

Opublikowano

tam jest procesor chyba motoroli i to on pada zresztą dokładnie nie pamiętam. A pamięć jest oddzielna. Jak padł tylko wsad to idzie go podmienić. Ale jak drga obrotomierz to 99% procek.

Opublikowano

W tym liczniku nie ma padającej motoroli.

One były około roku 2000.

Zasilania, masy, wtyczki do sprawdzenia.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

no i d... blada :rant:

wyciagnalem licznik zapsikalem magicznym psik psikiem (takim czyszczacym styki elektryczne) kostki, poruszalem, kilka razy wkladalem i wyciagalem wtyczki ale niestety nic nie pomoglo-obrotomierz dalej skacze i zapalaja sie kontrolki :wallbash:

powie mi ktos czy jakis magik-elektryk rozwiaze ten problem czy trzeba wymieniac caly licznik i czy poki co moge z tym jezdzic?

a tak wogole to dlaczego po opadnieciu obrotomierza zapalaja sie kontrolki i uruchamia sie sygnal dziwkowy?czyzby z niego komputer czytal czy jest cisnienie oleju itp.?bo w takiej sytuacji komp. zachowuje sie jakby nie bylo cisnienia, brak plynu chlodzacego czy plynu hamulcowego

wiem ze troche zagmatfalem ale nie potrafie inaczej tego wyjasnic[br]Dopisany: 17 Marzec 2008, 12:30 _________________________________________________cześć wszystkim

pociągnę dalej temat obrotomierza...

przez długi czas miałem spokój z tym zjawiskiem ale powróciło do mnie... ;(

myślałem że ot tak sobie wszystko wróciło do normy-ale samo to chyba nic się nie robi :gwizdanie:

czy z takim zachowaniem obrotomierza może mieć coś wspólnego któryś z przekaźników (jeśli tak to który)?coś mi się zdaje ze któryś pyka jak obrotomierz opada... miałem je już po kolei wypinać przy uruchomionym silniku ale wole zapytać czy tak można :mysli:

i jeszcze jedno pytanie -dlaczego klima sie wyłącza jak zeświruje obrotomierz? :shocked:

mam nadzieje ze ktoś mi coś poradzi bo trace cierpliwośc na koncepcje elektryków/elektroników w mojej okolicy-"może to, a może tamto..."

dodam jeszcze ze błędów na vag-u brak a wszystkie luty w liczniku poprawione