Skocz do zawartości
IGNOROWANY

problem z telematicem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam Audi B6 z 2001 roku. Auto to posiada system telematic. W ostatnim czasie zapłaciłem kilka mandatów za rozmowę przez telefon. Więc zainteresowałem się telefonem w aucie. Działa ale… zanim zacznie działać muszę poświęcić ok. 5 minut, żeby potwierdzić wszystkie wyświetlające się komunikaty – o słabej baterii, kontakcie z audi, wpisanie kodu, potwierdzenie jakiegoś numeru, roku itd. Na krótki odcinek drogi nie ma sensu przełączać się na telefon w aucie. Czy jest jakaś możliwość wyłączenia telematica i zostawienie tylko telefonu. W ogóle przy każdym przekręceniu stacyjki pojawiają mi się te komunikaty na fisie. Wyłączam i włączam fis i jest ok. ale jest to upierdliwe i coraz bardziej męczące.

Pozdrawiam

Opublikowano

Tak :) mozesz Vagiem to zrobic :wink4: podjedz na Spota Warszawskiego i ktorys z chlopakow zmieni ci kodowanie i ci wylaczy TELEMATIC .Daj fotke z FISIEM bo nie kazdy wie jak to wyglada .W panelu masz przycisk i w schowku podpiecie :mysli:

Opublikowano

Dzięki. Pora dla mnie słaba, ale postaram się - kąpiel 2 latka. Kolega z pracy posiada jakiś program do audi. Ale oddać swoje złotko w bylejakie ręce - trochę strach. Może jakiś schemat ktoś posiada?