Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Twardy pedał chamulca powyrzej 100 km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam problem polega na tym, że wszystko działa dobrze do około 100 km/h po przekroczeniu tej prędkości pedał robi sie twardy (nie zawsze) i trzeba większej siły żeby zaczął hamować. Sprawdziłem wszystkie przewody wymieniłem pompę vacuum, płyn hamulcowy (nie pomogło). Czy powodem może być woda w serwie? Dodam jeszcze, że to wszystko zaczęło sie dziać po wymianie klocków z tyłu czy takie zachowanie może być spowodowane zła wymianą klocków tzn ,że niejestem pewien że ten kto je wymieniał wiedział o tym ze tłoczki sie wkręca?

Opublikowano

a Vag nic nie mówi na ten temat? (a i błąd ort w tytule jest tak nawiasem)

Opublikowano

(a i błąd ort w tytule jest tak nawiasem)

Nawet dwa. :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

(a i błąd ort w tytule jest tak nawiasem)

Nawet dwa. :wallbash:

szkoda ze tylko tyle masz do powiedzenia

Byłem u mechanika Vag nic nie mówi na ten temat. Mechanik twierdzi że sie serwo kończy

Opublikowano

hmmm... dziwne trochę :mysli:

A nie jest to zależne też od obrotów? czy tylko od prędkości ? Np 80 na trójce, albo 50 na dwójce? Bo fakt faktem serwo może być, jak dla mnie bardzo prawdopodobne

Opublikowano

Myślę że warto szukać tu przyczyny w serwie..

Opublikowano
  • Autor

Wydaje mi się że w serwie jest jakaś mała dziurka jak hamuje z 60 km/h nie potrzebuje dużej siły żeby sie zatrzymać a jak z ponad 100 trzeba trochę depnąć. Dziś jadąc 60 km/h nacisnąłem pedał ile sił (awaryjne hamowanie) nie zawsze ale tez sie robi twardy i później jest ok abs i stoimy. Tak jakby na początku hamowania brakowało mu podciśnienia

Opublikowano

vacuum pompa ???? :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Pompę wymieniłem na używaną myślicie że była by trafiona?? w poprzednim aucie podobno działała.

Będąc u mechanika mówiłem mu że pompa jest wymieniona on stwierdził że "jak by pompa była do d*p.. to by moc tracił".

[br]Dopisany: 18 Styczeń 2011, 17:54_________________________________________________Czy to możliwe że podciśnienia starcza na "silnik" a na hamulce już nie podobny temat http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=179295.0

Postaram sie to sprawdzić

Opublikowano

Pompę wymieniłem na używaną myślicie że była by trafiona?? w poprzednim aucie podobno działała.

Będąc u mechanika mówiłem mu że pompa jest wymieniona on stwierdził że "jak by pompa była do d*p.. to by moc tracił".

a co vacum ma do mocy hm ?????

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

a co vacum ma do mocy hm ?????

ja sie nie znam i może jestem w błędzie a czy ten zawór przy ścianie grodziowej od niego idzie przewód do serwa i jeszcze jakiś mały przewodzik[br]Dopisany: 19 Styczeń 2011, 18:29_________________________________________________przyszło lato poblem znikł (nawet zapomniałem że o tym pisałem :) ) zobaczymy co będzie tej zimy??