Chowix Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Witam, problem mój dotyczy wskazówki paliwa jak i rezerwy. Chodzi o to, że wskazówka mi już opadła do końca a rezerwa dopiero teraz się zaświeciła. Czy to normalne ? Ile w końcu mam paliwa ? Na co patrzeć na rezerwę czy na wskazówkę ?
andy_sky Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 widocznie masz coś z czujnikiem w baku najlepiej sprawdź wyleździj paliwo do końca tylko weź z sobą kanister z benzyną,na rezerwie powinieneś mieć ok 5-7 litrów,albo problem z licznikiem można sprawdzić vagiem
peklysz Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Witam mam ten sam problem, wskazówka opada i po przejechaniu jeszcze ok 50km zapala się rezerwa, podłączenie przynajmniej w moim przypadku pod komputer nie dało rezultatu 0 błędów. Co dalej z tym robić ? Jedyne co mi przychodzi do głowy to wyciągniecie pływaka z baku i dokładne obejrzenie. Może jakieś sugestie co mam zrobić lub czego szukać po wyciagnieciu. Pozdrawiam
Chowix Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2011 hmm a skąd dostaje sygnał rezerwy paliwa ? z pływaka ?
Daimos Opublikowano 15 Stycznia 2011 Opublikowano 15 Stycznia 2011 do sprawdzenia pływak, problem może też być w zegarach, najlepiej wykonać test VAG'iem i zobaczyć czy wskazówki stoją pionowo
Rekomendowane odpowiedzi