Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Prośba o analize logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robilem te logi i 011 jest dla mnie kosmicznie dziwne. Z wtryskami chyba tez nie jest do konca ok

Prosze o opinie

Opublikowano

Robilem te logi i 011 jest dla mnie kosmicznie dziwne. Z wtryskami chyba tez nie jest do konca ok

Prosze o opinie

Murzyn, sprawdzaliście N75 ?? Jakoś dziwnie wyglądają te ciśnienia - straszne wahania są.

W ogóle dziwnie trochę, bo na lmm też się coś waha przepływ.

On nie ma chipa ??

Opublikowano

Maciek - ja nie pamietam czy patrzylem na 11 basic, ale pewnie tak. Nie zapisywalem bo byly ok. Podjedz w czwartek (przenieslismy sie do katowic 3-stawy) to zrobimy logi na spokojnie na normalnym filtrze, a nie 3 aut na raz jak Gienek popedza, ze futrie czekaja :rant:

Wyglada ze program jakis tam jest

Opublikowano
  • Autor

Ok bede napewno,narazie dzieki za pomoc.[br]Dopisany: 13 Listopad 2007, 19:50 _________________________________________________Delikatnie rozpędzając auto nie ma kompletnie żadnych szarpnięć, silnik chodzi bardzo płynnie w szerokim zakresie obrotów czyli np. na 3 biegu od 1500 obrotów do 3000 płynnie, jednak dodając gwałtownie gazu zaczynają sie wibracje, samochód przyśpiesza,czuc moc :>, ale tak jakby sie dławił.

Opublikowano

Mi też coż N75 podpada działa ale nie dokońca tak jak powien. Logi 003, 008, wyglądają poprawnie.

Opublikowano

no to zrobimy 11BS i bedzie wszystko jasne

Opublikowano

jak widac powyżej logi juz poprawione,

To chyba mamy inne linki, bo ja nie widzę żeby były poprawione.

Opublikowano
  • Autor

mam nadzieje ze juz wszystkie linki chodza.

Opublikowano

mam nadzieje ze juz wszystkie linki chodza.

Teraz tak.

W tych logach tylko dziwnie wygląda ten OB - dochodzi aż do 2560 mbar, bo tak to nie ma tu nic niepokojącego.

Niby mały OB powinien być, ale nie aż taki - chociaż ...

Opublikowano

lukasz nie powinno byc takiego.

przez to suszarka wariuje i na pelnym bucie ma wibracje - takie moje zdanie, ale nie mam pomyslu co zrobic, zeby to wyeliminowac :embarrassed:

Opublikowano

jest slownik i tam powinienes szukac OB - Over Bost - chwilowe zwiekszenie doladowania

Opublikowano

Nie wiem co to OB, nie robiłbym tu zamieszania ale mam dziwne objawy podczas gwałtownego przyspieszania zaczynają sie wibracje w aucie tzn. silnik dostaje małej trzesawki? Ciągnie przepięknie ale te wibracje silnika?

Powinieneś czuć mocniejsze szarpnięcie tak jakby turbina wyszła z turbodziury - OB.

Moze spróbować go na oryginalnym sofcie ? Moze program sie rozsypał?Albo juz sie zuzył na tyle silnik?

Przejechałem nim 1200km. Nie wział nic oleju. Leje mu SHELL HELIX DIESEL 505.01 5W-40. Przebieg sprawdzany 225 tysięcy.

I czy istnieje mozliwosc zapisania sobie gdzies na kompie program obecny zeby ewentualnie spowrotem go wgrac?

Z tym lepiej sam nie kombinuj - niech zrobi to osoba, która się na tym zna i niech ona też przejrzy program jeszcze raz.

Nie wiem skąd ten OB się taki bierze. U mnie jest też, ale góra 0,2 mbar, a nie prawie 0,5mbar.

Opublikowano

jak Ci drży auto przy przyśpieszaniu to weź wypierdziel ten chip na śmietnik... a nie zachować jako backup :)

I doprowadź auto do serii czym prędzej - dopiero potem kombinuj z chipem, ale jakimś wiarygodnym.

Opublikowano

Nie wiem co to OB, nie robiłbym tu zamieszania ale mam dziwne objawy podczas gwałtownego przyspieszania zaczynają sie wibracje w aucie tzn. silnik dostaje małej trzesawki? Ciągnie przepięknie ale te wibracje silnika?

Moze spróbować go na oryginalnym sofcie ? Moze program sie rozsypał?Albo juz sie zuzył na tyle silnik?

na 99% dojebane za duzo koksu w nowym sofcie stad te telepanie .... :evil:

proponuje podjechac na jakas dobra korekte ... ;)

Opublikowano

Chwilę chwlę mam bardzo podobne wręcz identyczne pomiary z mojego auta - http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,16259.0.html

OB przy 2121 obr/min 2274,6@2560,2mbar (np. 3 próba) u kolegi jest bardzo podobna wartość. Nie mam koxsu.

Już Rogal lub jakiś forumowicz pisał że AJM to ma porypany program w serii i myślę że to jego efekt. Wieć myślę że w AJM taki OB ma być.

Jedyna różnica między naszymi porównaniami to jak wcześniej było wspomniane przepływka w boku 011 też to widać, u kolegi dla MAP ma nico niższe wartości (w porównaniu do mnie o 5-10% niższe) jakie powinny byc prawidłowe to nie wiem może ktoś podpowie które poprawniejsze. Może oba pomiary są OK bo robione w róznych temperaturach?[br]Dopisany: 20 Listopad 2007, 10:32 _________________________________________________Co do wibracji auta ... może było trochę katowane i dwumas pada awetalnie poduszki pod silnikiem/skrzynią biegów i plecionka wydechu do sprawdzenia.

Opublikowano

Powiem Ci maciek tak - chlopaki powiedzieli mi ktora wtyczka do reanimacji i gaz bedzie dzialal :D

Co do 2 tematu to albo w czwartek u nich albo jeden myk zastosuje i zobaczymy czy pomoze :thumbup:

talk czy siak masz browara przy nastepnej okazji

Opublikowano

na logach to sie jakotako znamy - z mechaniki sie zmarnilem strasznie przez 2 lata :decayed: