Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Automat nie chce ruszać, dopiero przy wys. obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,od niedawna mam problem z moja skrzynia automatyczna multitronic w mojej A4 B6 AVF z 2004r.Zdarza sie to czasami raz na pare dni niezaleznie od temperatury,mianowicie kiedy wbije na D czy R ta sama usterka,podswietlaja sie numery i literki na liczniku od automata i zeby ruszyc auto to trzeba dac naprawde duzo gazu nawet pod 4tys/obr.Mam nadzieje ze ktos zna odpowiedz i poradzi cos.Z gory dzieki.

Opublikowano

Tryb awaryjny skrzyni biegow, najpier vag a pozniej gdybanie przyjacielu :D

Opublikowano

vag, masz tryb awaryjny, mozliwy sterownik mozliwe tez uszkodzenie skrzyni jesli bedziesz dalej exploatował w takim trybie skrzynie i ruszał z 4tys rpm oprawisz sobie w ramki to co z tej skrzyni zostanie

1, nieporuszaj sie tym pojazdem już

2. podlacz vaga, udaj sie na diagnoze do ASB

[br]Dopisany: 21 Styczeń 2011, 20:14_________________________________________________i czemu masz w profilu inaczej, prblem dot. twojego pojazdu ?

Opublikowano

Podświetlenie biegów na wyświetlaczu komputera pokładowego mruga czy jest stałe? Tak jak koledzy radzą - trzeba podpiąć VAG-a i sprawdzić jaki błąd zapisał się w sterowniku.

Opublikowano

Zależy . mam parę kolegów oni mają co prawda auta innej marki no ale jak mają zimny silnik nie rozgrzany olej no to mają ten sam przypadek .

Opublikowano

To zapewne mają za mało oleju bo pod wpływem temperatury on `puchnie` zwiększa swoja objętośc.

Opublikowano
  • Autor

Vag nie pokazue bledow,a te podswietlanie to nie zawsze jest,czasmi jak wejdzie 2 bieg i zatrzymam sie to potem rusza normalnie.moze to jakas maechaniczna usterka?

Opublikowano

Skoro sie podswietlaja to blad napewno jest w logach nie ma innej mozliwosci poniewaz tak jest skonstruwane oprogramowanie

Opublikowano

Czaki wyluzuj :D p.s pojedz do osoby ktora ma pojecie na temat Vaga, moze ta ostatnia osoba najpierw usunela bledy a pozniej probowala je wczytac ponownie. heh

Opublikowano

ogon - poszukaj w wątkach zlociki i spociki lokalnych spotkań. Tam podjedziesz to ktoś kompetentny zapnie VAG-a i sprawdzi co się dzieje :good:

...też nie bardzo chce mi się wierzyć, że żadnych błedów nie ma w buforze.

...może napisz coś więcej o procedurze. Kto sprawdzał Ci błędy i jak to robił - bo rozumiem, że byłeś obecny przy całej operacji?

Czakiego wymoderowałem ;):good:

Opublikowano

lepiej moderowac tych co pisza głupoty :kox:

Opublikowano

Hahahah Tak jest Bartas, Moderowa Czakiego:D

Opublikowano

lepiej moderowac tych co pisza głupoty :kox:

Czak, ja tylko pilnuję aby niepotrzebnie Ci się nie dostało ;) Ciśniesz nowicjuszom "Multi" trochę za mocno - przecież kiedyś o CVT wiedzieliśmy mniej niż oni... Mamy ich edukować a nie odstraszać :good:

Opublikowano
  • Autor

no przy sprawdzaniu bledow nie bylem,powiedziano mi ze nic nie pokazalo,sprubuje raz jeszcze ale teraz bede patrzyl w ekran :).o wynikach poinformuje,dzieki