Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Ubytki w lakierze po kamyczkach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jechałem ostatnio swoją niunia po drodze gdzie na jednym pasie kładli nowy asfalt. Niestety jeden gość tak szybko jechał z przeciwnej strony że poczęstował mnie paroma asfaltowymi kamyczkami po boku. Niestety powstały 2 ubytki aż do podkładu (tak mi się przynajmniej wydaje). Mam samochód ciemny granat (w zasadzie bardzo dojrzała śliwka) i niestety te wypryski są doś dobrze widoczne. Czym można je zlikwidować, tak żeby nawiosnę moja niunia nie zakwitła.

Słyszałem, że na rysy dość dobre są kredki koloryzujące, ale nie wiem czy to się sprawdzi w przypadku tych ubytków.

Co o tym sądzicie?

Opublikowano

Kredka jest dobra ale na krótką mete jak byś na przykład pchał bryke na handel. Ja z czymś takim pojechałem do znajomego lakiernika 10 odprysków załatwił w 1 popołudnie i kosztowało mnie to 50 pln-ów nie licząc lakieru (dorobienie 0,5l osobno płatne). Po polerowaniu nie ma najmniejszych śladów po kamykach.

Opublikowano

~ Elektron nie miałeś problemów z dobraniem lakieru (chyba mam taki sam co Ty), widać różnicę? Lakiernik zamalowal tylko ubytki czy uzupełniał je jeszcze czymś? Ile Cię kosztoało 0,5 l lakieru? Czym Twoja A4 była polerowana?

Przpraszam za "1000 pytań do..." ale bryka niedawno kupiona wiec jestem przewrażliwiony na każdym punkcie.

Opublikowano

chyba calą maske pomalował :grin:

Opublikowano

raf-a4 wez numer z naklejki z kodami i jedz do mieszalni lakierow. Jesli samochod nie wyblagl to dobiora Ci z numeru i nie powinno na Twoim byc widac roznicy.

Cena zalezy od tego jaki masz lakier na autku, czy metalik, czy perla, czy zwykly.

Opublikowano

Cała maska nie była malowana. Lakier kosztował mnie 45 pln-ów, kolor tak jak pisze kolega Pikuś. A jak to było robione nie mam pojęcia nie było mnie przy tym.