taurus Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Witam, w mojej a4 1.6 pojawił się problem z migającą kontrolką cieczy szczegolnie przy niskich temperaturach. Podczas jazdy gasł czasem się tylko zdarzało że zapalał się i znów gasł. Podczas ubiegłej zimy ten sam problem miałem wymieniany zbiorniczek ponieważ myślałem że to czujnik. Po wymianie się uspokoiło ale przyszła kolejna zima i problem wrócił. Proszę o poradę jak się tego pozbyć. Z góry wielkie dzieki.
domjenick Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 podepnij vaga i napisz co pokazuje
taurus Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2011 płyn ma dobry poziom i jest odpowiedni jaki powinien być.[br]Dopisany: 22 Styczeń 2011, 19:32_________________________________________________czy miał ktoś podobny problem?
MATIUS Opublikowano 24 Stycznia 2011 Opublikowano 24 Stycznia 2011 ja bym obstawiał czujnik lub jakieś zwarcie ci się w kablach robi i dlate :hi:go
bariz Opublikowano 24 Stycznia 2011 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Miałem problem migającej kontrolki cieczy chłodzącej... Generalnie problemem był czujnik ale wyczyszczenie styków przedmuchanie itp pomogło. Obstawiał był wymianę czujnika.
taurus Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2011 czujnik juz raz wymienialem (cały zbiorniczek) rok temu i problem sie pojawil znowu przy nizszych temperaturach np okres zimy. Czy jest możliwe że jest jakiś drugi czujnik przy bloku silnika?
OTom Opublikowano 29 Stycznia 2011 Opublikowano 29 Stycznia 2011 przeczyść styki, sprawdź czy nie ma luzów na kostce łączącej. Może kabelek gdzieś koło zbiorniczka nie łączy.
taurus Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 Będę musial sprawdzic,najlepsze jest to ze kolejny objaw gdy auto jst po trasie albo dlugo w trasie kontrolka potrafi zapalic sie po 2 godzinach jazdy pomiga pomiga i zgasnie i np za jakis czas np godzine znow ale nei zawsze tak jest. podobnie też się dzieje na krótszych trasach gdy auto juz wczesniej bylo rozgrzane. [br]Dopisany: 29 Styczeń 2011, 23:16_________________________________________________Zastanawiam się co ma wspolnego z tym temperatura otoczenia bo w lecie ten problem znikał. [br]Dopisany: 29 Styczeń 2011, 23:17_________________________________________________miał ktoś jeszcze taki przypadek?[br]Dopisany: 31 Styczeń 2011, 23:06_________________________________________________słyszałem że w a4 to częsty przypadek?
Rekomendowane odpowiedzi