Jacob555 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Witam Moja Audi zbliża się niebezpiecznie do 180k na liczniku, więc czas na kolejną wymianę rozrządu i wszystkiego, co z tym związane. Wobec tego postanowiłem sam skompletować potrzebne części, żeby było taniej, bo wiadomo, że u mechanika części nie są najtańsze. Zatem koledzy - co powinienem wymienić? Silnik 1,6 ADP, 180k przebiegu, climatronic. Na takiej mojej podręcznej liście stworzonej w oparciu o wiedzę z forum znalazły się: Pasek rozrządu –contitech, gates rolki: napinacza, prowadząca - skf ,ina,ruville Napinacz - skf ,ina,ruville tłumik drgań -INA pompa wody - skf,ruville termostat - wahler, pasek pompy wody i pompy wspomagania pasek wielorowkowy Płyn do układu to G12+ KRAFT Co jeszcze muszę wymienić? To chyba nie wszystkie rolki... Co jest tu zbędne? Co źle nazywam? Bo może jakichś z tych części po prostu nie ma w moim silniku np. rolki prowadzącej nie mogę nigdzie znaleźć... Rolka napinacza to to samo, co napinacz? U kogo z forumowiczów mogę się zapytać o ceny? Bo jak będą konkurencyjne, to wiadomo, że wolę dać zarobić komuś z forum I jeszcze pytanie - teraz mam takie jakieś paski jakby z plecionki jakiejś, nie z samej gumy. Co to za paski? Jakieś specjalne, lepsze? Bo taki pasek nigdy nie będzie miał takiego efektu spękania itd...
bartek1605 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 pytaj tu http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?board=25.0
Jacob555 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2011 ok, ok, tylko jeszcze najpierw muszę wiedzieć o co pytać
bartek1605 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 kpl. rozrząd +paski wielorowkowe z napinaczami i już, zresztą sami ci zaproponują co umnie twojej uwadze
Rekomendowane odpowiedzi