Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Świece do AWX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bedą pasowały.Osobiście polecam Beru,Bosch-w tej kolejności.Obie marki szły na pierwszy montaż

Opublikowano
  • Autor

O.K dzięki kolego to rozejrzę się za BERU jak proponujesz.Dzięki :hi:

Opublikowano

Dokładnie bierz BERU, podobno są lepsze od Boscha, ale ile w tym prawy to nie wiem :wink4:.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki pany :hi:

Opublikowano

Witam panowie czy te świece będą pasowały do mojego AWX http://allegro.pl/swiece-zarowe-febi-audi-100-a6-1-9-tdi-2-5tdi-i1406889489.html cena jest dosyć niska.Co o nich sądzicie?

Cena wcale nie jest niska.Jak na Febi to jest kosmiczna.
Opublikowano

mój mechanik polecił mi Beru ponoć żywotniejsze od Boscha- ale ten ponoć lepiej dogrzewa :mysli:

Opublikowano

Świece żarowe do silników z pompowtryskiwaczami muszą mieć 97 mm, dł. montażowa 30 mm. W ubiegłym roku wymieniłem wszystkie na BERU GN 855 (wcześniej były BOSCH - dwie były padnięte) kupowane w InterCArs. Sprzedawca wyszukał dwa rodzaje, droższe i tańsze, i polecił tańsze miało nie być dużych różnic pomiędzy nimi. Ubiegłej zimy pomimo nowych świec były problemy z uruchomieniem po nocy (pompa tandem wymieniona - przeciekała). Jakoś przejeździłem. Na jesieni postanowiłem jednak sprawdzić co z tymi świecami. Zachowałem dwie stare BOSCH-a - dobre i wykreciłem Beru z silnika. I co się okazało:te tańsze Beru były o 5 mm krótsze. Po okopceniu na końcówce BERU było widać, że wystaja z głowicy tylko 2 mm. Na starych okopcenie było o 5mm dłuższe. Prawidłowa świeca awx/avf to BERU GN 046 - cena ok.70-80 zł. Skończyło sie tym, że dokupiłem 2 szt. BOSCH za 55 i z tymi starymi nie było żadnych problemów z uruchomieniem od początku zimy

Opublikowano

Witam,

Tak z doświadczenia- ojciec w pasku na świecach Febi przelatał 5 miesięcy i 2 z nich mu padły-można powiedzieć: zdarza sie najlepszym ale wymiana na Beru i od roku ma spokój. Ja mam u siebie Beru i żadnych problemów

Pzdr.

Opublikowano

Bedą pasowały.Osobiście polecam Beru,Bosch-w tej kolejności.Obie marki szły na pierwszy montaż

Ja miesiąc temu profilaktycznie wymieniałem świece żarowe w swoim 1.9tdi AVF130km na oryginalne, kupione w ASO, opakowanie VW/Audi a w środku opakowania świece Beru...