SlashTheOne Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Witam! Problem dotyczy spryskiwaczy lamp. Mianowicie po uruchomieniu dysze wysuwają się, spryskują reflektor, ale nie wracają w zderzak tylko ostatnacyjnie STERCZĄ poza obrys samochodu... Czy jest jakis prosty sposób demontarzu owych spryskiwaczy, bądź samych dysz? czy też może to za sprawą pompki ( za małe ciśnienie - chociaż po ilości płynu jaki "wylewają" owe spryski wydaje mi sie że ciśnienie jest OK) Proszę o propozycję rozwiazania takiego problemu. Pozdrawiam!
.Pablo. Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Jaki płyn do spryskiwaczy lejesz ? Ja tylko raz użyłem płynu marnej jakości typu pan samochodzik i miałem podobny problem. Wlej oryginalny płyn z aso albo sonaxa bo one mają własności smarne przez o dysze się chowają. Jak wlejesz płyn na bazie denaturatu albo jakiegoś alkoholu to jest właśnie taki efekt. Nie rozbieraj dysz wlej płyn psiknij kilka razy na światła i po kilkukrotnym psiknięciu problem sam zniknie
marda16 Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 gdy kupiłem auto jedna dysza się też nie chowała do końca,wyciągłem ją całą do przodu i popsikałem WD-40 od razu pomogło
benoos Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 jak masz za małe ciśnienie, za mało płynu, to spryski się wcale nie wysuną, miałem tak w B5 FL. Z tego co wiem, to chowają się za pomocą sprężyny, jeśli jest inaczej to niech mnie ktoś oświeci
variocustoms Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 .Pablo ma rację, najlepiej ORI płyn do spryskiwaczy, mi nie raz pomogło
Rekomendowane odpowiedzi