intruz_2004 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Witam. Będę przerabiał instalacje pod te radio i mam kilka pytań. Z tego co rozumiem ze schematu wyżej to radio wymaga aż 3 plusów?? (dwa stałe jeden po stacyjce?) Co to jest S-Kont? Co to jest com.?
krystiano91 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Spróbuj porównać z poniższym schematem: Wynika na to, że : S-Kont jest to zasilanie +12V za stacyjką COM jest to masa
intruz_2004 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2011 Jest to blaupunkt, też podejrzewam że com to masa, pierwszy raz takie oznaczenia spotykam i trochę dygam żeby radia nie uwalić.
krystiano91 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Nic sie nie powinno stać, w radiu jest bezpiecznik więc nawet gdyby doszło do jakiegoś zwarcia to bezpiecznik pójdzie i nic więcej. Pytasz o COM. Będziesz podłączać tylne głośniki do tego radia gamma?
intruz_2004 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2011 Koniecznie bo grający sam przód to trochę lipa. Przeglądałem różne schematy ale ten co zapodałeś jakoś mi umknął, będę próbował podłączyć wg niego, myślę że będzie ok. Teraz zostaje mi jechać na zakupy po kostki, przejściówki i wzmacniacz.
krystiano91 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Ale myślisz o zakupie oryginalnych głośników ze wzmacniaczem ? Bo w innym wypadku będzie ciężko żeby to radio pociągnęło Ci tylne głośniki.
intruz_2004 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2011 Głośniki mam oryginalne, całą instalację mam oryginalną tylko że pasywną tj bez tego wzmacniacza (tylne głośniki idą prosto do radia), nie wiem dlaczego tak jest ale tak to raczej wyjechało z fabryki bo na kablach mam jeszcze te papierowe metki z logo audi, nic nie jest cięte, kombinowane, lutowane itp. Wzmacniacz oryginalny ma moc 2x20W, ja zamierzam wsadzić 2x40W także będę miał zapas. Mam w planie zrobić przejściówkę i odseparować tył od przodu, przód dać na zwykłe iso (do raida) a tył przez wzmacniacz na mini iso i też do radia. Tak to będzie w uproszczeniu zainstalowane:
Rekomendowane odpowiedzi