Amstaff Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 witam, dzisiaj podczas jazdy zgasł mi silnik i nie chce zapalic. Nawet nie chce rozrusznik zakręcic już nie mówię o paleniu na kable czy na tzw "smyka". Co się mogło stac? proszę o pomoc, dośc pilnie potrzebuję się pozbyc tej usterki. Myślałem że immo ale sprawdzałęm 2 kluczyki i z każym jest to samo. Przy przekręceniu kluczyka w poz 2 czyli tak jak byśmy chcieli zapalic autko to przygasają wyświetlacze od klimatronica i podświetlenie awaryjnych. 1996 rok instalacja gazowa od maja 2010 sekwencja (nigdy nie było z ni9ą problemów) 1,8T 150 KM Quattro
arczi900819 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Może jakiś przekaźnik czy coś w tym stylu? A co do LPG w 1.8T to słyszałem od znajomego że cuda wianki się działy z autem (z elektroniką). Podpinałeś pod VAG-a?
Amstaff Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2011 moze to zabrzmi smiesznie ale nie posiadam jeszcze VAG-a:) jutro jade do znajomego niech podepnie pod lapka. ale jaki przekaznik gdzie go moge szukac?
arczi900819 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Nie wiem tak spekuluje że może jakiś przekaźnik sterujący. Jak Vag-a podepniesz to zobaczymy co pokaże
leoncjo Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 Z tego co piszesz to problem może być po stronie akumulatora, przygasają kontrolki - brakuje prądu, najpierw zobacz ci się dzieje z napięciem akumulatora w momencie rozruchu, może po prostu brakuje masy, zwarcie w rozruszniku ..... przyczyn może być wiele. Na początek proponuje odpiąć cienki kabelek idący do elektrowłącznika w rozruszniku, podłączyć żaróweczkę np z 5W i zobaczyć co się dzieje, o wnioskach oczywiście napisać na forum .
Amstaff Opublikowano 12 Marca 2011 Autor Opublikowano 12 Marca 2011 Problem rozwiązany. Powodem była rozpadająca się stacyjka, przez to padł rozrusznik a do całości dołożył się gó..iany alarm nieori i sobie ubzdurał że auto kradną więc odciął napięcie;] Autko już jeździ... pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi