Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Nie odpala, rozrusznik nie kręci, sprawne aku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, dzisiaj podczas jazdy zgasł mi silnik i nie chce zapalic. Nawet nie chce rozrusznik zakręcic już nie mówię o paleniu na kable czy na tzw "smyka". Co się mogło stac? proszę o pomoc, dośc pilnie potrzebuję się pozbyc tej usterki. Myślałem że immo ale sprawdzałęm 2 kluczyki i z każym jest to samo. Przy przekręceniu kluczyka w poz 2 czyli tak jak byśmy chcieli zapalic autko to przygasają wyświetlacze od klimatronica i podświetlenie awaryjnych.

1996 rok

instalacja gazowa od maja 2010 sekwencja (nigdy nie było z ni9ą problemów)

1,8T 150 KM

Quattro

Opublikowano

Może jakiś przekaźnik czy coś w tym stylu? A co do LPG w 1.8T to słyszałem od znajomego że cuda wianki się działy z autem (z elektroniką). Podpinałeś pod VAG-a?

Opublikowano

moze to zabrzmi smiesznie ale nie posiadam jeszcze VAG-a:) jutro jade do znajomego niech podepnie pod lapka. ale jaki przekaznik gdzie go moge szukac?

Opublikowano

Z tego co piszesz to problem może być po stronie akumulatora, przygasają kontrolki - brakuje prądu, najpierw zobacz ci się dzieje z napięciem akumulatora w momencie rozruchu, może po prostu brakuje masy, zwarcie w rozruszniku ..... przyczyn może być wiele. Na początek proponuje odpiąć cienki kabelek idący do elektrowłącznika w rozruszniku, podłączyć żaróweczkę np z 5W i zobaczyć co się dzieje, o wnioskach oczywiście napisać na forum ;).

Opublikowano

Problem rozwiązany.

Powodem była rozpadająca się stacyjka, przez to padł rozrusznik a do całości dołożył

się gó..iany alarm nieori i sobie ubzdurał że auto kradną więc odciął napięcie;]

Autko już jeździ...

pozdrawiam:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...