Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Felgi do A4 B5 Avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów.

Temat stary jak świat ale jestem swieżym właścicielem A4 B5 Avant 99r, 1,9TDI, a widziałem że co niektórzy koledzy z klubu mają oromną wiedzę na ten temat więć mam pytanko;

Obecnie moje autko stoi na felgach (na takich kupiłem) 6Jx15 ET45, a chciałbym kupić felgi 7Jx15 ET39, czy te nowe felgi nie będą za bardzo wystawać za obrys błotnika i czy wogóle nie będą ocierały przy skrecie itd. Dodam iż obecnie mam opony 195/65, ewentulanie jakie opony bym musiał załorzyć aby nowe felgi wyglądały ok i pasowały w błotniki. Z góry dzieki za radę.

Opublikowano

nie będą

Opublikowano

a chciałbym kupić felgi 7Jx15 ET39

dlaczego tylko 15"? Jeśli już zmieniasz komplet to radzę 16" i 205/55

czy te nowe felgi nie będą za bardzo wystawać za obrys błotnika i czy wogóle nie będą ocierały przy skrecie itd.

nie będą za bardzo wystawać, różnica względem aktualnych to 6mm na zewnątrz, więc praktycznie bez znaczenia przy seryjnym zawieszeniu i takich kołach

Dodam iż obecnie mam opony 195/65, ewentulanie jakie opony bym musiał załorzyć aby nowe felgi wyglądały ok i pasowały w błotniki

195/65 będą pasowały na felgę 7Jx15, z tym że to nigdy nie będzie wyglądać ok :wink4:

Opublikowano

Fajne ale ja bym kupił ori 16 cali sam mam takie w swoim, a na te felgi opony takie jak przewiduje instrukcja.

Na klapce wlewu paliwa masz rozmiary i ciśnienia zalecanych opon.

Opublikowano

To w takim razie jakie opony trzeba by było załorzyć do 7Jx15?

powtórzę się, 195/65 R15

Opublikowano
nie będą za bardzo wystawać, różnica względem aktualnych to 6mm na zewnątrz, więc praktycznie bez znaczenia przy seryjnym zawieszeniu i takich kołach

dołożę swoje 2 grosze do tej wypowiedzi :>

różnica 6 mm na zewnątrz byłaby gdyby szerokość felgi się nie zmieniła :wink4:

w tym wypadku nowa felga będzie o 19 mm wystawać na zewnątrz względem starej felgi ale nie ma się co obawiać bo nic nie będzie obcierać :good:

ja na felgę 7J proponowałbym oponę 205/55

Opublikowano

w tym wypadku nowa felga będzie o 19 mm

fakt, nie wziąłem pod uwagę szerszej felgi :good:

Opublikowano
  • Autor

A może panowie ma ktoś zdjęcie jak to będzie wyglądać? Oczywiście z oponami 205/55, :hi:

[br]Dopisany: 01 Luty 2011, 14:19_________________________________________________A i jeszcze jedno jeżeli koła będą wystawać 19mm na zewnątrz czy nie będą za bardzo chlapać błotkiem po drzwiach? :thumbdown:

jak ktoś jeździ na takich proszę o opinię. :tongue4:

Opublikowano
jeszcze jedno jeżeli koła będą wystawać 19mm na zewnątrz

koła nie będą wystawać 19 mm poza obrys błotników tylko 19 mm na zewnątrz od starych kół :cool1: czyli będą schowane do wewnątrz jakieś 20 mm od obrysu błotników.

prościej już chyba nie dam rady tego wytłumaczyć :no:

Opublikowano

A i jeszcze jedno jeżeli koła będą wystawać 19mm na zewnątrz czy nie będą za bardzo chlapać błotkiem po drzwiach? :thumbdown:

jak ktoś jeździ na takich proszę o opinię. :tongue4

Na pewno bardziej chlapią

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam kolegów.

Temat stary jak świat ale jestem swieżym właścicielem A4 B5 Avant 99r, 1,9TDI, a widziałem że co niektórzy koledzy z klubu mają oromną wiedzę na ten temat więć mam pytanko;

Obecnie moje autko stoi na felgach (na takich kupiłem) 6Jx15 ET45, a chciałbym kupić felgi 7Jx15 ET39, czy te nowe felgi nie będą za bardzo wystawać za obrys błotnika i czy wogóle nie będą ocierały przy skrecie itd. Dodam iż obecnie mam opony 195/65, ewentulanie jakie opony bym musiał załorzyć aby nowe felgi wyglądały ok i pasowały w błotniki. Z góry dzieki za radę.

Wiesz co ma takie felgi w stanie idealnym do sprzedania z oponami ale niestety tylko dwie

http://allegro.pl/alufelgi-audi-7jx15-et39-a4-a6-i1684744322.html

Opublikowano

te felgi są od a4 B6 najczęściej z oponami 205/60, ale 195/65 też ujdzie

Opublikowano

Wiesz co ma takie felgi w stanie idealnym do sprzedania z oponami ale niestety tylko dwie

http://allegro.pl/alufelgi-audi-7jx15-et39-a4-a6-i1684744322.html

Miałem takie felgi w swoim avancie na zime z opona 195/65, nic nie obcierało ani nie wystawało. Co do samej opony to ładnie sie ukladala na 7j nie było balona, moge tylko polecic taki zestaw :good: