Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Reset licznika dziennego przebiegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

może ktoś się spotkał z podobną usterką a mianowicie przy otwieraniu z pilota lub uruchamianiu silnika resetuje się licznik dziennego przebiegu. Cała reszta wydaje się OK. Myślałem że to może być wina starego i słabego akumulatora ale właśnie stałem się posiadaczem nowiutkiego akumulatora a usterka samoistnie nie znikła :(

pozdrawiam Ojtek

Opublikowano

A jakie masz radio?Ori Audi czy jakieś inne?

Jak zachowuje się zegarek?tez przestaje działać po wyłączeniu zapłonu?

W A4 żeby zegarek dobrze działał i licznik dzinnego przebiegu musi być podłałczony do radia.

Nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie to działa ale tak ma być.

W Ori radiach Audi jest wejście Clock czy coś takiego (nie pamiętam).

Pozdr

Opublikowano

nie pamiętam, ale czy nie masz dwóch liczników ? jeden dzienny (czy tam na jazdy gdzie nie ma przerwy dłuższej niż 2 godziny), drugi globalny...

Ponaciskaj reset przycisk.

Opublikowano
  • Autor

Witam,

Odp1 (krzychuzzz)

Radio mam oryginalne Chorus a licznik restartuje się ( nie zawsze ) albo przy otwieraniu centralnego zamka albo przy włożeniu kluczyka do stacyjki i załączeniu odbiorników. zegarek na zegarach zachowuje się poprawnie ale z jednej kostki od radia mam nie podłączony żółty kabelek

Odp 2 ( pre_pl )

ok dzienny i globalny ale jak to sprawdzić krótkie naciśniecie resetu nic nie zmienia a dłuższe resetuje licznik.

pozdro.

ojtek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie jest podobnie. Jak można rozwiązać ten problem ?

• 2 lata później...
Opublikowano
  • Autor

Witam,

Problem rozwiązany parą m-cy temu a mianowicie w liczniku wystrzelone były kondensatory elektrolity na zasilaniu po wymianie wszystko powróciło do normy tz. działa poprawnie :)

Pozdrawiam

ojteks

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy mógłbyś coś więcej opisać o rozwiązaniu tego problemu. Nie za bardzo rozumiem ostatni post..

Opublikowano

Po prostu rozerwane lub napuchnięte kondensatory elektrolityczne, trzeba rozebrać licznik i zobaczyć które to ,odpisać wartości zakupić nowe i wymienić.

• 1 rok później...
Opublikowano

witam odświeżę kotleta szukałem na forum ale znalazłem same rozpoczęte wątki, rozwiązał ktoś problem z tym kasowaniem się zegara i klimy

problem wygląda tak włanczam zapłon licznik dzienny się kasuje klimatronic pokazuje 22 st. odpalam i automatycznie załancza się klima i tak w kółko jak to cholerstwo przywrócic do normy.

---------- Post dopisany 22-04-2012 at 12:16 ---------- Poprzedni post napisany 21-04-2012 at 15:46 ----------

nikt nie pomoże :dontknow:

Opublikowano

Kasowanie licznika to walka nie do ogarnięcia zwykłymi środkami. U mnie skończyło się wymianą licznika (przy okazji na FIS z anglika) ( 300 zł kosztuje wymiana procka który przeważnie siada w liczniku).

U mnie licznik wykazywał błąd terminala 31 (akku nowy, klemy wyczyszczone, wszystkie miejsca masowe w samochodzie sprawdzone).

Polecam najpierw podpiąć VAG i sprawdzić w czym błąd wyskakuje i wtedy szukać.