Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Meetingi Kujawsko-Pomorskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj założyłem zimowe buty, przy okazji sprawdziłem jeden z mitów który mówi, że na 15" stali jest niżej ;)

kolazima17vs15.jpg

nie czaje tej fizyki że na balonach stoi wyżej :blink: ja u siebie mam wrażenie że na 15" jest sporo niżej :mysli:

na 17" nie obcierałem o asfalt(raz kiedyś się zdarzyło)....na 15" co chwila :wallbash:

• Odpowiedzi 43,3 tys.
  • Wyświetleń 1,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Enzy91 w takim razie wpisuję Cię na listę, dopiero podajemy rozmiary :good:

Opublikowano

Wszyscy gadają, że niby na stali jest niżej jednak doświadczenie pokazało inaczej.

Z tym ocieraniem najprawdopodobniej chodzi o to, że baloniasta opona bardziej się ugina. Coś, za coś... zimowy komfort wymaga wyrzeczeń :nabijasie:

Opublikowano

Wszyscy gadają, że niby na stali jest niżej jednak doświadczenie pokazało inaczej.

Z tym ocieraniem najprawdopodobniej chodzi o to, że baloniasta opona bardziej się ugina. Coś, za coś... zimowy komfort wymaga wyrzeczeń :nabijasie:

no dobra....ale skoro na 17" jest niżej a koło jest twardsze,a na 15" jest wyżej a kolo miękciejsze to powinno być tak samo.jednak różnica jest spora

nie będę się spierac bo widze na foto że jest inaczej,ale w praktyce mam inne wrażenie

:hi:

Opublikowano

Enzy91 w takim razie wpisuję Cię na listę, dopiero podajemy rozmiary :good:

Okk :)

Opublikowano

no dobra....ale skoro na 17" jest niżej a koło jest twardsze,a na 15" jest wyżej a kolo miękciejsze to powinno być tak samo.jednak różnica jest spora

nie będę się spierac bo widze na foto że jest inaczej,ale w praktyce mam inne wrażenie

Teoretycznie przy dobrze dobranych oponach nie ma znacznia jakiej wielkości jest koło, skoro jego średnica jest zachowana. Prawda?

Znalazłem kalkulatorek i wbiłem moje zimy 195/65R15 i porównałem z letnimi 225/45ZR17

http://www.v10.pl/narzedzia/Kalkulator,-,dobor,rozmiaru,opon,204.html

w wynikach wyszła mi minimalna różnica, Ty masz zdaje się 235?

Opublikowano

Ja mam 225 tu i tu....Nowek miał 235 z tyłu.

[br]Dopisany: 23 Październik 2010, 19:45_________________________________________________mi wyszło tak

Różnica średnic podanych kół wynosi

1 mm

Różnica wskazań prędkościomierza: plus 0.2 %

(Nowe koła mają mniejszą średnice i obracają się szybciej)

może poprostu na balonach + te moje miękkie zawieszenie na seryjnych amorach buja bardziej budą :mysli:

Opublikowano
może poprostu na balonach + te moje miękkie zawieszenie na seryjnych amorach buja bardziej budą :mysli:

Tak właśnie uważam :good:

Opublikowano

oponki juz zamowione teraz szukam stalowek jak by ktos byl albo przejezdzal kolo wulkanizatora to niech sie zapyta o 16" 5X112 ET42 chyba ze ktos ma to bym tylko przymierzyl czy mi na zaciski wejda :mysli:

Opublikowano

oponki juz zamowione teraz szukam stalowek jak by ktos byl albo przejezdzal kolo wulkanizatora to niech sie zapyta o 16" 5X112 ET42 chyba ze ktos ma to bym tylko przymierzyl czy mi na zaciski wejda :mysli:

niedługo kończy się ta aukcja....na moje nie drogie jakby za taka cenę poszły jak w aukcji :cool1:

http://moto.allegro.pl/4-felgi-stal-vw-audi-7jx16-et-42-i1274973244.html

http://moto.allegro.pl/4-felgi-stal-vw-audi-7jx16-et-42-i1280006473.html

Opublikowano

niedługo kończy się ta aukcja....na moje nie drogie jakby za taka cenę poszły jak w aukcji :cool1:

http://moto.allegro.pl/4-felgi-stal-vw-audi-7jx16-et-42-i1274973244.html

http://moto.allegro.pl/4-felgi-stal-vw-audi-7jx16-et-42-i1280006473.html

no ladne tylko zebym teraz kogos znalazl co ma et42 i przymierzyl je na przod to bym zaraz je kupil

Opublikowano

heh 99r.....zobaczcie tylne lampy :wallbash: pewnie po dzwonie wrzucili co najtańsze :sarcastic: , z resztą znaczki Audi pod bocznymi kierunkami mówią same za siebie :cool1: a gdzie I lift?? :blink:

http://otomoto.pl/audi-a4-1-8-t-quattro-C15266712.html

Opublikowano

Grzechu... żaden 99, 96 to się zgodzę ;) on nawet nie miał pierwszego liftu... no ale ma kultowy przebieg... 192k :polew:

Opublikowano

heloszka panowie jakies mody ktos cos robil:P pozdrowka

Opublikowano
:bry:
Opublikowano

:kawa:

F1 in rein :kwasny:

miłego dzionka, pozdrawiam :)

Opublikowano
Opublikowano

Kubica 5.! brawo... wczorajsza noc.. ciężka, wylądowałem w domu o 4:15.. :decayed: bardzo proszę: Artura, Gurbana, Karola, Rafiego, Newmana, Tomka4don, Wiśnie, Damiana_qbass, Siucka oraz Petarę o potwierdzenie koszulek... jeśli rezygnujecie to też dajcie znać bo może ktoś inny będzie chciał... jest jeszcze jedna wolna koszulka ponieważ Kierownik zrezygnował z 1 sztuki!

Opublikowano

Jędras, ja wezmę koszulkę za Kierasa. Napisz mi na PW co i jak i co z kasą.